To Land Rover Defender στην Αφρική με τα λιοντάρια [video]

To Land Rover Defender στην Αφρική με τα λιοντάρια [video]

Σε συνεργασία με τον φωτογράφο David Yarrow και την οργάνωση Tusk.

Η Land Rover σε συνεργασία με τον διάσημο φωτογράφο David Yarrow, επισκέφθηκαν το πάρκο Borana Conservancy στην Κένυα, υποστηρίζοντας το έργο της βρετανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Tusk για τη διάσωση της άγριας ζωής στην Αφρική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο Land Rover Defender: Ολοκλήρωση της εξέλιξής του

Η Tusk έχει ορίσει το 2019 ως "το έτος του λιονταριού" θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, καθώς ο πληθυσμός των λιονταριών στην Αφρική έχει μειωθεί σε 20.000, είναι δηλαδή λιγότερα ακόμα και από τους ρινόκερους (25.000). Η Land Rover είναι επίσημος συνεργάτης της Tusk εδώ και 15 χρόνια, ενώ και ο φωτογράφος David Yarrow είναι υποστηρικτής της οργάνωσης.

Land Rover

Το Borana Conservancy στη Lakipia της βόρειας Κένυας με έκταση 40 km2, ήταν το ιδανικό μέρος για να φωτογραφίσουν λιοντάρια, συμμετέχοντας στις αποστολές του προσωπικού που εντοπίζει και παρακολουθεί τον πληθυσμό τους.

Παράλληλα, η βρετανική εταιρεία είχε την ευκαιρία να τεστάρει σε πραγματικές συνθήκες τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Land Rover Defender. Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δείχνει πως βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον περνώντας από βράχια, στέπες, ποτάμια και νερόλακους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς το 1948, μερικά από τα μοντέλα προπαραγωγής του πρώτου Land Rover είχαν περάσει από δοκιμές στην Αφρική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στην Σλοβακία

Ο φωτογράφος David Yarrow δήλωσε: «Η φωτογράφιση άγριων ζώων έχει να κάνει με το να έχεις πρόσβαση - να τοποθετείς τον εαυτό σου στην καλύτερη θέση - οπότε χρειάζεσαι ένα όχημα που μπορεί να φτάσει σε δυσπρόσιτα σημεία. Το Defender είναι συνώνυμο με την περιπέτεια και τη διατήρηση της άγριας ζωής από την πρεμιέρα του πρώτου Land Rover το 1948, οπότε είναι πολύ ταιριαστό το ότι μια από τις πρώτες αποστολές του νέου Defender είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα λιοντάρια στην Αφρική.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube