Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στην Σλοβακία

Το νέο Land Rover Defender θα κατασκευάζεται στην Σλοβακία

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου.

Η Jaguar Land Rover θα κατασκευάζει το νέο Land Rover Defender στο νέο της εργοστάσιο στη Nitra της Σλοβακίας. Θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, παράλληλα με το Land Rover Discovery. Το εργοστάσιο ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι με δυνατότητα παραγωγής 150.000 οχημάτων ετησίως.

Η JLR δεν καθόρισε σαφή ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του Defender, αλλά με δεδομένο ότι έχει ανακοινώσει πως η παρουσίασή του θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς, υπολογίζεται πως η παραγωγή θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά

Ο Land Rover αποκάλυψε επίσης μια teaser εικόνα της εκδοχής του Defender με το μακρύ μεταξόνιο, επιβεβαιώνοντας ότι διατηρεί το ίδιο «τετραγωνισμένο» σχήμα με το αρχικό off-roader. Η Land Rover σταμάτησε την παραγωγή αυτής της εκδοχής του Defender στις αρχές του 2016 μετά από 67 χρόνια.

Η Land Rover δημοσίευσε νωρίτερα τον περασμένο μήνα εικόνες από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα Defender που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι οποίες συμπλήρωσαν μέχρι σήμερα συνολικά 1.2 εκατομμυρία χιλιόμετρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.  

Οι εικόνες αυτές πιστοποίησαν ότι το αυτοκίνητο θα παράγεται σε εκδόσεις με μακρύ και κοντό μεταξόνιο. Το νεό Defender έρχεται για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Jeep Wrangler, το Toyota Land Cruiser αλλά και τις φθηνότερες εκδόσεις της Mercedes-Benz G - Class.

Nα θυμίσουμε πως η  JLR εφαρμόζει σήμερα ένα σχέδιο λιτότητας που επιδιώκει να εξοικονομήσει $ 3,2 εκατ. σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει απώλειες προηγουμένων ετών αλλά και να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα για την εξέλιξη νέων μοντέλων.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube