Lamborghini Huracán Sterrato, στο χώμα με 610 PS [video]

Lamborghini Huracán Sterrato, στο χώμα με 610 PS [video]

Η Lamborghini Huracán Sterrato με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 44 mm, ισχύ 610 PS και ελαστικά παντός εδάφους είναι ίσως το πιο ακριβό παιχνίδι για το χώμα.

Μετά τις πρώτες επίσημης εικόνες της Huracán Sterrato, η Lamborghini έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "χωμάτινου" σούπερκαρ της.

Ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό. Η απόσταση από το έδαφος της είναι αυξημένη κατά 44 mm σε σχέση με τη συμβατική Huracán Evo. Σε αντίθεση με την Porsche 911 Dakar, ωστόσο, δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της. 

Lamborghini Huracán Sterrato

Το κάτω μέρος της προστατεύεται από αλουμίνιο, τα μαρσπιέ είναι ενισχυμένα και το μετατρόχιο είναι αυξημένο κατά 30 mm εμπρός και 34 mm πίσω. Επιπλέον, η Huracán Sterrato πατάει στο έδαφος με ζάντες 19" ντυμένες με παντός εδάφους ελαστικά Bridgestone Dueler AT002, ενώ στα προγράμματα οδήγησης έχει προστεθεί και η λειτουργία Rally.

Στο κέντρο της βρίσκεται o ατμοσφαιρικός 5,2 lt V10 κινητήρας απόδοσης 610 PS και 565 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ως αποτέλεσμα, το βάρους 1.470 kg σούπερκαρ επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,4" με την τελική της να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 260 km/h.

Lamborghini Huracán Sterrato

O Ιταλός κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το εσωτερικό της, όμως κάνει λόγο για ταπετσαρία από δέρμα Alcantara και νέα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο infotainmnet.

Μόλις 1.499 αντίτυπα της Lamborghini Huracán Sterrato θα κατασκευαστούν συνολικά και η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2023, με τιμή που θα ξεπερνά τις €350.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube