Νέα Porsche 911 Dakar, η 911 σε εκτός δρόμου περιπέτειες [video]

Νέα Porsche 911 Dakar, η 911 σε εκτός δρόμου περιπέτειες [video]

H Porsche παρουσίασε τη νέα 911 Dakar που αποτίνει φόρο τιμής στη νίκη της μάρκας στο ομώνυμο θρυλικό Ράλι το 1984 και με ισχύ 480 PS, είναι το απόλυτο παιχνίδι για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια δοκιμών εξέλιξης, η γερμανική μάρκα παρουσίασε σήμερα στην Έκθεση του Λος Άντζελες τη νέα Porsche 911 Dakar. Όπως δηλώνει το όνομα της, το μοντέλο έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για να αφήσει πίσω του την άσφαλτο και να βάλει πλώρη για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Πηγή έμπνευσης για το μοντέλο αποτέλεσε η αγωνιστική 911 με την οποία η Porsche κέρδισε το Ράλι Dakar πριν από 38 χρόνια. Νίκη που επαναλήφθηκε ύστερα από δυο χρόνια, το 1986.

Porsche 911 Dakar

Περνώντας στο σημερινό μοντέλο, στο πίσω μέρος του βρίσκεται τοποθετημένος ο 3λιτρος twin-turbo απόδοσης 480 PS και 570 Nm ροπής που συναντάμε στην Carrera 4 GTS. H ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 245 km/h.

Η απόσταση της 911 Dakar από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 50 mm σε σχέση με τη συμβατική 911, νούμερο που μπορεί να φτάσει τα 80 mm με την επιλογή του προγράμματος Οff Road. Το μοντέλο μπορεί να διατηρήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση απόστασης από το έδαφος μέχρι τα 170 km/h.

Την ίδια στιγμή η 911 Dakar πατάει σε ζάντες 19" εμπρός και 20" πίσω ντυμένες με ελαστικά Pirelli Scorpion All-Terrain Plus, ενισχύοντας έτσι τις εκτός δρόμου ικανότητες της. Οι αγοραστές που σκοπεύουν να «εγκλωβίσουν» το μοντέλο στην άσφαλτο μπορούν να επιλέξουν τα Pirelli P Zero.

Porsche 911 Dakar

O οδηγός ανάλογα το τερέν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προφίλ οδήγησης. Τo «Rally» στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα και το «Οff-Road» αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και είναι σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε απαιτητικές συνθήκες. Και τα δύο προφίλ διαθέτουν τη λειτουργία «Rally Launch Control» σχεδιασμένο για γρήγορες εκτός δρόμου εκκινήσεις. Επιπλέον, η 911 Dakar εξοπλίζεται με τετραδιεύθυνση και υιοθετεί τις ενεργές βάζεις κινητήρα της GT3.

Εμφανισιακά, η παντός εδάφους 911 Dakar ξεχωρίζει από τις αλουμινένιες γλίστρες εμπρός και πίσω, τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά και τους μεγεθυμένους θόλους των τροχών. Παρά τις μετατροπές, έχει βάρος 1.605 kg, μόλις 10 kg περισσότερα από την Carrera 4 GTS χάρη στην αεροτομή στο πίσω μέρος από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακόνημα, πιο λεπτό πίσω τζάμι, ελαφρύτερη μπαταρία, ενώ παρελθόν αποτελούν και οι πίσω θέσεις.

Porsche 911 Dakar

Νέα στη παλέτα χρωμάτων της Porsche και αποκλειστικά φτιαγμένη για την Dakar είναι η απόχρωση Shade Green. Επιλέγοντας το πακέτο Rally Design οι τυχεροί αγοραστές μπορούν να βάψουν την 911 Dakar στα χρώματα της 953 που κατέκτησε την κορυφή στον αγώνα το 1984.

Η Porsche 911 Dakar θα κατασκευαστεί σε μόλις 2.500 κομμάτια με την τιμή της να ξεπερνά τις €220.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube