Lamborghini: Τέσσερα νέα μοντέλα το 2022 και εξηλεκτρισμός από το 2023

Lamborghini: Τέσσερα νέα μοντέλα το 2022 και εξηλεκτρισμός από το 2023

Η Lamborghini αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα μέσα στο έτος με την υβριδική της γκάμα να κάνει ντεμπούτο το 2023.

Lamborghini

Η Lamborghini είχε την καλύτερη της χρονιά το 2021, παραδίδοντας 8.405 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, με τις ετήσιες πωλήσεις της να σημειώνουν αύξηση κατά 13%. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Urus οδήγησε την κούρσα με 5.021 από τις συνολικές πωλήσεις της μάρκας. 

Η αναφορά για τις πωλήσεις της, πέρα από τα νούμερα, έκρυβε και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για το μέλλον της Lamborghini. Αποφεύγοντας να διευκρινίσει τι και πότε, η ιταλική φίρμα αποκάλυψε ότι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα.

Lamborghini

Επιπλέον, ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι «το 2022 θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εκμεταλλευτούμε στα μέγιστα τα σημερινά σύνολα κινητήρα-μετάδοσης, ενώ παράλληλα θα προετοιμαστούμε για την υβριδική μας γκάμα που θα κάνει ντεμπούτο το 2023».

Διαβάζοντας τα λόγια του ισχυρού άντρα της Lamborghini, αυτομάτως συνειδητοποιούμε ότι η μάρκα ετοιμάζεται να μεταβεί σε μια νέα εξηλεκτρισμένη εποχή. 

Η Aventador έχει ήδη ξεπεράσει την δεκαετία παρουσίας στην αγορά με την έκδοση Ultimae να βάζει τους τίτλους τέλους του ιταλικού σούπερκαρ. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, ο διάδοχος της Aventador εντοπίστηκε για πρώτη φορά να κυκλοφορεί καμουφλαρισμένος γύρω από το εργοστάσιο της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την Urus να φρεσκάρεται εσωτερικά και εξωτερικά για το δεύτερο μισό του κύκλου ζωής της.

Lamborghini

Εάν λάβουμε υπόψιν ότι ο διάδοχος της Aventador και η ανανεωμένη Urus θα παρουσιαστούν μέσα στο έτος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για δύο ακόμη μοντέλα για τα οποία δεν γνωρίζουμε κάτι προς το παρόν.

Όπως και να έχει, θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πως η Lamborghini θα υλοποιήσει την μετάβαση της στην ηλεκτρική εποχή, κάτι που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube