Lagonda: Η φίρμα της Aston Martin που θα ανταγωνιστεί τη Rolls-Royce

Lagonda: Η φίρμα της Aston Martin που θα ανταγωνιστεί τη Rolls-Royce

Η Aston Martin αναβιώνει την ονομασία Lagonda για το πολυτελές παρακλάδι της, με μοντέλα που θα ανταγωνιστούν τις Rolls-Royce και τις κορυφαίες Bentley.

Σε περίπτωση που η Aston Martin δεν σας φαίνονται ιδιαίτερα πολυτελείς, μη στενοχωριέστε: στο πλαίσιο της διεύρυνσης της γκάμας της, η βρετανική φίρμα θα λανσάρει ένα πιο πολυτελές, ξεχωριστό brand, με την ονομασία Lagonda.

Η Lagonda ήταν μια βρετανική εταιρία που άνθησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Από το 1947 πέρασε στην ιδιοκτησία της Aston Martin, οπότε το όνομά της χρησιμοποιήθηκε από εκείνη, για μοντέλα όπως το πολυτελές σεντάν Lagonda του 1976, ή, πιο πρόσφατα, την περιορισμένης παραγωγής Lagonda του 2015. Τώρα φαίνεται ότι η Aston θα επιχειρήσει να κάνει τη Lagonda και πάλι ξεχωριστή φίρμα, με στόχο να ανταγωνιστεί τις πιο πολυτελείς βρετανικές εταιρίες, δηλαδή τις Rolls-Royce και Bentley.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 100 χρόνια Aston Martin

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε σχετικά: «Η Lagonda ήταν ανταγωνιστής της Rolls και της Bentley, όμως στην πορεία το όνομά της χρησιμοποιήθηκε για μοντέλα μέσα στην γκάμα της Aston, αλλά και ως... παρατσούκλι της Aston, μπερδεύοντας τον κόσμο. Τώρα, πρόκειται να ξεκαθαρίσουμε αυτή τη σύγχυση». Και συνέχισε εξηγώντας αναλυτικά ποια θα είναι τα πρώτα βήματα για την αναβίωση της φίρμας.

«Οι οδηγίες προς τον διευθυντή σχεδιασμού είναι: Η Rolls-Royce είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Είναι μεγάλη και άνετη, σαν την Πρώτη Θέση σε ένα Boeing 777. Δεν μπορούμε να την ανταγωνιστούμε σε αυτό. Οπότε, αντίθετα, πρέπει να φτιάξουμε ένα... Concorde: Το απόλυτο σε ταχύτητα, το πιο εκλεκτό από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα». Ωστόσο, το εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Η Lagonda θα λανσαριστεί με δύο μοντέλα, τα οποία ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι.

«Βρισκόμαστε εν μέσω δημιουργικού οργασμού», λέει ο Palmer. «Ιδέα δεν έχω πώς θα είναι τα δύο αυτοκίνητα της Lagonda. Αλλά είπα στους συνεργάτες μου, φτιάξτε μου κάτι που θα προσεγγίζει την αγορά των πολυτελών μοντέλων με διαφορετικό τρόπο. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε τώρα: Κάνουμε σκίτσα και φτιάχνουμε μοντέλα σε κλίμακα 1/4». Παραδέχεται όμως ότι πιθανότατα η γκάμα της Lagonda θα περιλαμβάνει ένα σεντάν και, αναπόφευκτα, ένα SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Pagani Hyper Sedan: Αν είναι έτσι, ας μην το φτιάξουν ποτέ [video]

«Μελετώντας την αγορά, βλέπουμε ότι τα παραδοσιακά σεντάν εξακολουθούν να ορίζουν αυτές τις εταιρίες, όμως οι πωλήσεις τους μειώνονται. Βλέπουμε ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της Bentley, η Bentayga κερδίζει έδαφος. Και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την τάση της αγοράς το 2021». Ο Palmer πιστεύει ακόμα ότι τα αυτοκίνητα της Lagonda πρέπει να είναι αρκετά διαφορετικά από εκείνα της Aston Martin, για να πετύχει το εγχείρημα. Έτσι, το SUV της Lagonda δεν θα είναι ίδιο με την επερχόμενη Aston Martin DBX, ούτε με κάποιο SUV της Mercedes-Benz. Προφανώς θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με άλλες Aston, όμως σύμφωνα με τον Palmer «πρέπει να δείχνει ότι προέρχεται από διαφορετικό πατέρα».

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube