Pagani Hyper Sedan: Αν είναι έτσι, καλύτερα να μην το φτιάξουν ποτέ [video]

Pagani Hyper Sedan: Αν είναι έτσι, καλύτερα να μην το φτιάξουν ποτέ [video]

Μια σχεδιαστική μελέτη δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι ένα σεντάν υπεραυτοκίνητο από την Pagani. Ή καλύτερα, πως δεν πρέπει να είναι.

Ο «καλλιτέχνης» Jan Peisert εμπνεύστηκε την 4πορτη Pagani ως μία διασταύρωση της Aston Martin Lagonda και της Huayra.

Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο… αμφιλεγόμενο. Οι αναλογίες της Lagonda, η οποία υφίσταται ως πρωτότυπο, δεν κολακεύουν τη μάσκα και την ουρά της Huayra, αλλά και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, τυπικές στην σχεδιαστική γλώσσα της Pagani. Ο μακρύς εμπρός όγκος και το ξεχειλωμένο μεταξόνιο μάταια προσπαθούν να δώσουν μια επιθετικότητα στο σύνολο.

Ο εμπνευστής αυτού του… Frankestein έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει τα διπλά εμπρός  φώτα της Huayra στη μάσκα καθώς και την διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι σχεδόν ίδια, όπως και η σχεδιαστική υπογραφή της Pagani από καταβολής της, οι τέσσερις εξατμίσεις μέσα στον κύκλο. Αυτούσιοι έχουν μεταφερθεί οι καθρέφτες αλλά και οι ζάντες.

Τώρα ήδη θα σκέφτεστε ότι πρόκειται για άλλη μία ανοησία που κάποιος αργόσχολος αλίευσε στο διαδίκτυο, χωρίς νόημα. Κι όμως, η Pagani σκέφτεται εδώ και χρόνια την κατασκευή ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου από τα κουπέ και roadster που κατασκευάζει αποκλειστικά μέχρι σήμερα. Μας το είχαν αποκαλύψει οι άνθρωποι της εταιρείας από την επίσκεψή μας και τη δοκιμή της Huayra, αρκετά χρόνια πριν. Μας διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι υπάρχουν και αρκετά σχέδια στους σκληρούς δίσκους και στα συρτάρια τους.



Η πληροφορία που μας είχαν δώσει τότε ωστόσο ήταν ότι πειραματίζονταν πάνω σε ένα δίθυρο crossover, με ακραίo σπορ και πολυτελή χαρακτήρα. Οδηγοκεντρικό, χειροποίητο, με ιδιαίτερη σχεδίαση, γεμάτο από αυτές τις ιδιαίτερες πινελιές που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα του Horacio Pagani, συνδυάζοντας την επιστήμη με την τέχνη, όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει. Και η αλήθεια είναι πως τέτοιο αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Η σκέψη τους σκοπίμως δεν ακολούθησε τον δρόμο της Porsche Cayenne ή της Bentley Bentayga, για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της μάρκας. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που μοιάζει με το concept που έχουν στο μυαλό τους στην Pagani είναι η Ferrari GTC4Lusso, έστω κι αν δεν είναι υπερυψωμένη, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί crossover.

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube