KIA Telluride Concept: Επίσημη παρουσίαση και πληροφορίες

KIA Telluride Concept: Επίσημη παρουσίαση και πληροφορίες

Η ΚΙΑ αποκαλύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά crossover με μοντέρνα και πολυτελή σχεδίαση και premium χαρακτήρα.

Η ΚΙΑ προειδοποίησε στο Detroit ότι δεν είναι παρά μία μελέτη για ένα μεγάλο, πολυτελές και μοντέρνο crossover, με τρεις σειρές καθισμάτων και επτά θέσεις. Από την άλλη ωστόσο έγινε σαφές ότι έχουν όλη την τεχνολογία που απαιτείται για κάτι τέτοιο, και έτοιμη πλατφόρμα.

Βασίζεται στο σημερινό Sorento, αλλά το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 30 εκατοστά και το μήκος κατά 23. Το πλάτος είναι επίσης μεγαλύτερο, 12 cm και το ύψος επίσης, περισσότερο από 10 πόντους. Για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα δεν υπάρχουν μεσαίες κολόνες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Στο εσωτερικό η KIA έχει φροντίσει ιδιαιτέρως την καλοπέραση των επιβατών της μεσαίας σειράς. Τα καθίσματα των δύο πρώτων σειρών είναι τέσσερις πολύ άνετες πολυθρόνες. Του οδηγού και συνοδηγού ρυθμίζονται κατά τα προβλεπόμενα. Των επιβατών διαθέτουν foot rest το οποίο διπλώνει και εξαφανίζεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Ένα σύστημα LED φωτισμού που η εταιρεία ονομάζει Light Emitted Rejuvenation, προσαρμοσμένο σε ένα πάνελ κάτω από την ηλιοροφή, δημιουργεί ένα εφέ που δεν αφήνει τους επιβάτες της μεσαίας σειράς να ζαλιστούν. Πολλά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα σε… εκτυπωτή 3D. Όπως έχει γίνει μόδα τελευταία, το infotainment ηχοσύστημα ελέγχεται με χειρονομίες.



Η εμφάνιση της μάσκας θυμίζει κάτι από την… τετράγωνη λογική των Αμερικάνων κατασκευαστών, της Jeep ειδικότερα. Πίσω από την «μύτη της τίγρης» όπως αποκαλεί η KIA το συγκεκριμένο σχεδιαστικό μοτίβο, υπάρχει ένας V6, 3.6 με απόδοση 270 άλογα. Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων. Η ηλεκτρική αυτονομία υπολογίζεται στα 50 km. Η εταιρεία έχει ήδη ένα μικρότερο crossover, το KIA Niro.

Μπορεί όπως είπαμε να δηλώνουν ότι είναι απλώς μία άσκηση, αλλά η KIA έχει μια παράδοση στο να μετατρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα concepts σε μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube