NAIAS 2016: Πρωτότυπο μεγάλο SUV από την Kia

NAIAS 2016: Πρωτότυπο μεγάλο SUV από την Kia

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία-teaser ενός μεγάλου SUV που θα αποκαλύψει στο North American International Auto Show, στο Detroit, την άλλη εβδομάδα.

Στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το μεγάλο αμερικανικό σαλόνι, στη Μέκκα του αυτοκινήτου, στο Detroit, η Kia θα παρουσιάσει ένα μεγάλο SUV, κατηγορία εξαιρετικά δημοφιλής στη Β. Αμερική.

Η κορεατική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, αλλά εκείνο που μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία-teaser είναι τα μυώδη φουσκωμένα φτερά, τα κάθετα πίσω φανάρια και οι 5κτινες ζάντες του. Βέβαια, την πρώτη εντύπωση κλέβει η εντυπωσιακή μεταλλική απόχρωση του αμαξώματος.

Μια πιο προσεχτική παρατήρηση αποκαλύπτει τους αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, το μεταλλικό πλαίσιο στα παράθυρα, το αεροδυναμικό χείλος εκφυγής, ψηλά στην πέμπτη πόρτα, τις ράγες οροφής και τις περίεργες λαβές των θυρών. Αυτές οι τελευταίες, εάν δεν ανήκουν σε ένα «σφραγισμένο» πρωτότυπο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην καμπίνα, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα SUV με suicide doors. Εφαρμογή που δεν θυμόμαστε να έχουμε δει σε άλλο SUV.

Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε από το γραφείο σχεδιασμού της Kia στην California και όπως δήλωσε η εταιρεία το αυτοκίνητο υπακούει σε «μια σχεδιαστική γλώσσα και κινείται προς μια νέα κατεύθυνση». Η κορεατική εταιρεία υπόσχεται επίσης ότι θα διαθέτει «προηγμένη τεχνολογία εν αφθονία», περιλαμβανομένης τέτοιας που θα αφορά την «υγεία και την ευεξία».

Πληροφορίες για πιο τεχνικά θέματα ή για το μοτέρ ή την γκάμα του που θα κινεί το νέο μεγάλο SUV της Kia, δεν έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, δηλώνοντας όμως ότι στο προσεχές μέλλον το μοντέλο θα μπορούσε να μπει σε παραγωγή. Κάτι πολύ πιθανό, καθώς η γκάμα της Kia χρειάζεται την προσθήκη ενός τέτοιου αυτοκινήτου στην γκάμα της, ειδικά για τις αγορές της B. Αμερικής. Και δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα μοντέλο συγγενούς πλατφόρμας και μηχανικών μερών, με το επιβεβαιωμένο και επισήμως μελλοντικό SUV της Genesis, της φίρμας πολυτελείας που δημιούργησε πρόσφατα η Hyundai.

[Πηγή Κia Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube