Kia Sonet: Νέο B-SUV με επιβλητική εμφάνιση για την αγορά της Ινδίας

Kia Sonet: Νέο B-SUV με επιβλητική εμφάνιση για την αγορά της Ινδίας

Με μήκος μικρότερο των 4 μέτρων, το Sonet είναι το μικρότερο SUV της Kia.

Η Kia παρουσίασε στην ινδική έκθεση Auto Expo το νέο Sonet, ένα B-SUV σε μορφή πρωτοτύπου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ινδίας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Με μήκος κάτω από 4 μέτρα προκειμένου να επωφελείται από το φορολογικό καθεστώς στην Ινδία, το Sonet έχει μικρότερες διαστάσεις από το ευρωπαϊκό Kia Stonic (4.140 mm) αλλά και από το Hyundai Venue (4.036 mm) με το οποίο θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη.

Το αμάξωμα του Sonet είναι αρκετά μυώδες. Στην επιθετική μάσκα δεσπόζει μια μεγάλη γρίλια tiger-nose που πλαισιώνεται από χρώμιο και δύο επιθετικά φώτα LED, ενώ ο προφυλακτήρας έχει προστατευτική ποδιά και δύο έντονα σμιλεμένες εισαγωγές αέρα που καταλήγουν στα φουσκωμένα φτερά. Τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, η μαύρη οροφή με ράγες σε απόχρωση αλουμινίου και οι μεγάλοι τροχοί με ελαστικά υψηλού προφίλ, διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα επιβλητική εμφάνιση για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φώτα που ενώνονται μεταξύ τους, και η διαμόρφωση του C-Pillar που καταλήγει στην αεροτομή με αντίθετη κλίση από αυτήν του Kia Stonic.

Kia Sonet

Η έκδοση παραγωγής του Sonet που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο έτος, αναμένεται να διατηρεί τα περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτοτύπου, με λίγο πιο οικονομικά βιώσιμες λύσεις για τους τροχούς, τις γυαλιστερές λεπτομέρειες και τα φώτα.

Στο εσωτερικό, για το οποίο δεν έχουμε φωτογραφίες, θα υπάρχει μια κεντρική οθόνη αφής 10,25" για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, premium ηχοσύστημα της Bose και χειροκίνητο κιβώτιο iMT. Η Kia κάνει λόγο για τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία, κάτι που είναι αρκετά πιιθανό αν κρίνουμε από το συγγενικό και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό Hyundai Venue.

Δυστυχώς το δελτίο τύπου δεν αναφέρει κάτι για διάθεση του Sonet εκτός Ινδίας - τουλάχιστον προς το παρόν. Εκτός από το Kia Sonet, στην έκθεση Auto Expo είδαμε και τα ανταγωνιστικά Volkswagen Taigun και Škoda Vision IN του VW Group.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube