Kia EV8, πρώτες πληροφορίες για την e-μπερλίνα των 800 km [video]

Kia EV8, πρώτες πληροφορίες για την e-μπερλίνα των 800 km [video]

Η κορεατική φίρμα σχεδιάζει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της. Το Stinger θα πρέπει επομένως να αντικατασταθεί από το Kia EV8. Ηλεκτρική μπερλίνα που υπόσχεται 800 km αυτονομία και ισχύ 600 άλογα.

Kia EV8

Νέες προδιαγραφές του Kia EV8 αποκαλύφθηκαν από το ιστότοπο thecoreancarblog. O αντικαταστάτης του Stinger υπόσχεται χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Το Kia EV8 θα είναι μια ηλεκτρική μπερλίνα βασισμένη στη νέα πλατφόρμα «eM» του Ομίλου Hyundai/Kia και όχι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV όπως είχε αφήσει η Kia να εννοηθεί το 2021

Το νέο Kia EV8 και ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Stinger, αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2026 στο εργοστάσιο Hwaseong στη Νότια Κορέα

Kia EV8

Δύο κινητήρες, ο ένας τοποθετημένος εμπρός και ο άλλος πίσω θα κινούν το μελλοντικό μεγάλο Kia, με ισχύ 200 kW και 250 kW αντίστοιχα. Ισχύς που αθροιστικά φτάνει τα 450 kW (612 PS). Εάν η ισχύς αυτή επιβεβαιωθεί, θα μπορούσαμε να μιλάμε για το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Kia.

Το νέο Kia EV8 θα εξοπλίζεται με μια μεγάλη μπαταρία, χωρητικότητας 113,2 kWh, συσσωρευτής που θα μπορούσε να διασφαλίσει στο αυτοκίνητο αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα. Επίπεδο εμβέλειας που παραμένει ιδιαίτερα σπάνιο σε μοντέλα παραγωγής. Μόνο η Mercedes-Benz EQS με την μπαταρία των 108 kWh μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή. Να θυμίσουμε ότι το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο υπόσχεται έως και 783 χιλιόμετρα αυτονομία. Στη δική μας μέτρηση κατά τη δοκιμή της βέβαια, έφτασε μάξιμουμ μέχρι τα 530 km.

Για σύγκριση, το Kia EV9 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 99,8 kWh αλλά μπορεί να διανύσει «μόνο» 541 χιλιόμετρα.

Kia EV8

Μαζί με τη Hyundai, η Kia εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της. Το νέο Kia EV8, γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία «GT1» και ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Stinger, αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2026 στο εργοστάσιο Hwaseong στη Νότια Κορέα.

Πριν από το EV8, η Kia θα λανσάρει τα EV3 και EV4. Δύο μοντέλα με πιο ήπια χαρακτηριστικά, αλλά που θα μπορούσαν κάλλιστα να της επιτρέψουν να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των ηλεκτρικών σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube