Kia: Επαναφορτιζόμενα υβριδικά ΧCeed και Ceed Sportswagon

Kia: Επαναφορτιζόμενα υβριδικά ΧCeed και Ceed Sportswagon

Με απόδοση 141 PS και ηλεκτρική αυτονομία 60 km

Η Kia παρουσίασε τις επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις των XCeed και Ceed Sportswagon οι οποίες εμπλουτίζουν τη γκάμα της οικογένειας Ceed, με την εμπορική τους πορεία να ξεκινά στην αγορά της Ευρώπης από τις αρχές του 2020.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης των δύο μοντέλων αποτελείται από το βενζινοκινητήρα 1.6 GDI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (44,5 kW) με συνδυαστική απόδοση 141 PS και 265 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσο του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων σε αντίθεση με τα περισσότερα υβριδικά της αγοράς που εξοπλίζονται με CVT. Σύμφωνα με την Kia, το Ceed Sportswagon επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 10,8" ενώ το XCeed σε 11,0".

Kia XCeed

Η μπαταρία 8,9 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων, δίπλα από το ντεπόζιτο βενζίνης 37 λίτρων, χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία γύρω στα 60 km. Σε χαμηλές ταχύτητες στην ηλεκτρική λειτουργία, τα οχήματα εκπέμπουν ηχητικό σήμα για να προειδοποιούν τους πεζούς όπως ορίζεται από το νόμο.

Η Kia δεν ανακοίνωσε ακόμα την κατανάλωση βενζίνης και τις εκπομπές CO2 των δύο μοντέλων οι οποίες αναμένεται να είναι χαμηλότερες από αυτές των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων.

Αισθητικά, οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις ξεχωρίζουν από τις διαφορετικές γρίλιες, τις υποδοχές φόρτισης στα εμπρός φτερά και τα εμβλήματα eco plug-in. Επιπλέον, το υβριδικό Ceed Sportswagon απέκτησε προφυλακτήρες από την έκδοση GT-Line. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 16" ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες 17" (Sportswagon) ή 18" (XCeed).

Kia Ceed Sportswagon

Στην καμπίνα βρίσκουμε μια ένδειξη επιπέδου φόρτισης στην κορυφή του ταμπλό που είναι ορατή και από το εξωτερικό. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8" (προαιρετικά 10,25") αλλά και ο πίνακας οργάνων (προαιρετικά ψηφιακός Supervision 12,3") απέκτησαν νέα γραφικά για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος και το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμού της επόμενης φόρτισης.

Για εξοικονόμηση ενέργειας, το σύστημα κλιματισμού έχει λειτουργία "Driver Only" που μέσω ενός ειδικού πλήκτρου ενεργοποιεί μόνο τους αεραγωγούς που κοιτάζουν τον οδηγό.

Kia Ceed Sportswagon

Ο χώρος αποσκευών του υβριδικού Ceed Sportswagon διαμορφώνεται στα 437 λίτρα (έως 1.506 λίτρα) ενώ του υβριδικού XCeed στα 292 λίτρα (έως 1.243 λίτρα). Επιπλέον το καλώδιο φόρτισης αποθηκεύεται σε ειδική θήκη κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.

Όπως δήλωσε ο Emilio Herrera, CEO της Kia Motors Europe, οι πωλήσεις της οικογένειας Ceed σημείωσαν αύξηση 40,1% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ενώ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με την προσθήκη των επαναφορτιζόμενων υβριδικών εκδόσεων. Ο ισχυρός άντρας της κορεατικής εταιρείας πρόσθεσε πως ένα στα εφτά Kia που πουλήθηκαν στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν υβριδικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο Kia XCeed [video]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube