Έκθεση Γενεύης: Νέο Kia Ceed Sportwagon

Έκθεση Γενεύης: Νέο Kia Ceed Sportwagon

Η νέα έκδοση αμαξώματος της τρίτης γενιάς του Ceed διαθέτει ιδιαίτερα σύγχρονη σχεδίαση και είναι η πιο ευρύχωρη και πρακτική στην ιστορία του μοντέλου.

Η Kia Motors παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες την τρίτη γενιά του Ceed και με αφορμή την Διεθνή Έκθεση της Γενεύης αποκάλυψε σε παγκόσμιο επίπεδο την πρακτική Sportwagon έκδοση.

Η ιστορία της συγκεκριμένης έκδοσης αμαξώματος του Ceed ξεκινά το 2007 και οι δύο πρώτες του γενιές κατάφεραν να πουλήσουν πάνω από 512.000 αυτοκίνητα, νούμερο που μεταφράζεται σε 40% των συνολικών πωλήσεων του μικρού οικογενειακού της Kia.

Όπως συνέβη και με το 5θυρο Ceed, έτσι και το Sportwagon έχει «γεννήθηκε» στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Kia στην Φρανκφούρτη και κατασκευάζεται στη Σλοβακία. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι μακρύτερο, φαρδύτερο, αλλά και ελαφρώς χαμηλότερο. Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του είναι ορισμένες σχεδιαστικές ομοιότητες με το νέο μεγάλο Stinger, οι αρκετές ανάγλυφες επιφάνειες και ο μακρύς πίσω όγκος που εξασφαλίζει και χώρο αποσκευών 600 λίτρων.

Στο χώρο των επιβατών δεν βρίσκουμε διαφορές σε σχέση με το 5θυρο μοντέλο και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί δείχνουν αρκετά καλής ποιότητας. Διαφορές δεν βρίσκουμε ούτε και στον εξοπλισμό, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει κάμποσα ηλεκτρονικά βοηθήματα, αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με οθόνη αφής (τρία διαθέσιμα μεγέθη), ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας από την JBL κ.α.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από τρεις εκδόσεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση αφορά τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.4 με 100 ίππους (1.4 MPI) και ακολουθείται από τον 3κύλινδρο 1.0 τούρμπο των 120 ίππων (1.0 T-GDI). Στην κορυφή βρίσκουμε τον 4κύλινδρο 1.4 τούρμπο των 140 ίππων (1.4 T-GDI).

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 1.6 CRDi σε δύο εκδόσεις ισχύος: Μία με 115 ίππους και μία με 136. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά η 1.4 T-GDI και η ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη μπορούν να εφοδιαστούν και με αυτόματο κιβώτιο 7DCT.

Η εμπορική καριέρα του νέου Kia Ceed Sportwagon θα ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

[Πηγή: Kia Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube