Και το όνομα αυτής, Lotus Evija

Και το όνομα αυτής, Lotus Evija

Η Lotus ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου της ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου.

Η Lotus ανακοίνωσε πως το επερχόμενο ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο, το οποίο μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ως Type 130, θα ονομάζεται Evija.

Το όνομα Evija (προφέρεται ως εβάϊα) σημαίνει "το πρώτο που υπήρξε" ή "το ζωντανό", και αναδεικνύει τη σημαντικότητα του μοντέλου που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας. Η Lotus Evija είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό τον έλεγχο της κινεζικής Geely, το πρώτο  ηλεκτρικό μοντέλο της Lotus και το πρώτο ηλεκτρικό βρετανικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο. Παράλληλα, συνεχίζει την παράδοση της που θέλει όλα τα ονόματα των μοντέλων της Lotus να ξεκινούν με το γράμμα "E".

Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering, ανακοινώθηκε επίσημα στην Έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο. Έκτοτε, εκατοντάδες πελάτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, παρόλο που η παραγωγή είναι περιορισμένη στις 130 μονάδες.

Οι επισκέπτες του φετινού Goodwood Festival of Speed θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στη Lotus Evija, με την επίσημη πρεμιέρα της να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου. Η παραγωγή των 130 μονάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Hethel ξεκινώντας από το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube