node/35882

Και το όνομα αυτής, Lotus Evija

Η Lotus ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου της ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου.

Η Lotus ανακοίνωσε πως το επερχόμενο ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο, το οποίο μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ως Type 130, θα ονομάζεται Evija.

Το όνομα Evija (προφέρεται ως εβάϊα) σημαίνει "το πρώτο που υπήρξε" ή "το ζωντανό", και αναδεικνύει τη σημαντικότητα του μοντέλου που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας. Η Lotus Evija είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό τον έλεγχο της κινεζικής Geely, το πρώτο  ηλεκτρικό μοντέλο της Lotus και το πρώτο ηλεκτρικό βρετανικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο. Παράλληλα, συνεχίζει την παράδοση της που θέλει όλα τα ονόματα των μοντέλων της Lotus να ξεκινούν με το γράμμα "E".

Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering, ανακοινώθηκε επίσημα στην Έκθεση της Σαγκάης τον Απρίλιο. Έκτοτε, εκατοντάδες πελάτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, παρόλο που η παραγωγή είναι περιορισμένη στις 130 μονάδες.

Οι επισκέπτες του φετινού Goodwood Festival of Speed θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στη Lotus Evija, με την επίσημη πρεμιέρα της να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου. Η παραγωγή των 130 μονάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Hethel ξεκινώντας από το 2020.

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39445

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Δείτε τον Christian von Koenisgegg να πρωταγωνιστεί στο "Time to Reign" μαζί με το προσωπικό του Reggera.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Ο Christian von Koenigsegg φαίνεται πως βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά του για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μικρού μήκους ταινία της εταιρείας του!

Η ταινία με τίτλο "Time to Reign: A Koenigsgegg Mini Blockbuster" έκανε πρεμιέρα σήμερα στον YouTube και απεικονίζει τον ιδρυτή και CEO της Koenigsegg να πλένει το προσωπικό του Regera χορεύοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ängelholm. O Christian δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Veronica η οποία του ζητά να της πουλήσει το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αμέσως αρνείται.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια περιπέτεια (η οποία περιέχει και τοποθέτηση προϊόντος) με ειδικούς πράκτορες να κλέβουν το Koenisgegg Reggera μέσα από μια αποθήκη στα κεντρικά της Koenigsegg που φυλάσσεται από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Φυσικά, από την χιουμοριστική ταινία δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι σκηνές καταδίωξης, με το Reggera και δύο παλιά μοντέλα της Volvo.

Το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας έγιναν 100% από εργαζόμενους της Koenigsegg (κάτι μας λέει πως έβαλε το χεράκι του και ο γιος του,  Sebastian, ενώ σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και η σύζυγός του Halldora. Αφού σας προετοιμάσαμε κατάλληλα, σας αφήνουμε να δείτε την ταινία.

TAGS