Έρχεται το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus [video]

Έρχεται το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus [video]

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες

Στα πλαίσια της Έκθεσης Σαγκάης, η Lotus επιβεβαίωσε και επίσημα το νέο ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 μέσω ενός teaser video και μιας λιτής ανακοίνωσης.

Το Type 130 όπως είναι η κωδική ονομασία του υπεραυτοκίνητου, θα αποτελεί το πρώτο ολοκαίνουριο μοντέλο παραγωγής της Lotus από το 2008 και το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Type 130 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Τον Ιανουάριο, η Lotus είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Williams Advanced Engineering η οποία πιθανότατα συμμετείχε στην εξέλιξη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της από τη Formula E. Το υπεραυτοκίνητο φημολογείται πως θα έχει ηλεκτροκινητήρα με απόδοση άνω των 1.000 PS με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Εκτός από τη νέα ναυαρχίδα, στα σχέδια της Lotus είναι η ανανέωση ολόκληρης της γκάμας της, ξεκινώντας με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου το 2020 και συνεχίζοντας με μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει τις επόμενες γενιές των Elise, Exige και Evora.

Στο δελτίο τύπου για το Type 130, η βρετανική φίρμα αναφέρει και τις σημαντικότερες στιγμές στα 71 χρόνια της ιστορίας της:

  • 1957 - H Elite (Type 14) είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με monocoque σασί από σύνθετα υλικά.
  • 1963 - Το Type 25 είναι το πρώτο μονοθέσιο F1 με monocoque σασί και η πρώτη Lotus που κερδίζει το πρωτάθλημα της Formula 1.
  • 1970 - Το Type 72 είναι το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο F1 της ιστορίας κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1970-1972-1973), και ο σχεδιασμός του γίνεται σημείο αναφοράς για τα μονοθέσια του μέλλοντος.
  • 1977 - To Type 78 είναι το πρώτο μονοθέσιο F1 που χρησιμοποιεί το λεγόμενο "ground effect" με το πάτωμα να παράγει μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης.
  • 1981 - Το Type 88 είναι το πρώτο μονοθέσιο F1 εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.
  • 1983 - Το Type 92 είναι το πρώτο μονοθέσιο F1 με ενεργή ανάρτηση.
  • 1995 - H Elise (Type 111) είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με αλουμινένιο σασί.
  • 2019 - Το Type 130 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο βρετανικό υπεραυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube