Το ηλεκτρικό Hummer EV καίει τον άμπακο!

Το ηλεκτρικό Hummer EV καίει τον άμπακο!

Τα επίσημα στοιχεία κατανάλωσης μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα για το τεράστιο αμερικανικό Hummer EV. Καταναλώνει λοιπόν ενέργεια σαν δύο κανονικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Hummer EV

Το Hummer EV αναμενόμενα θα κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια από ένα Dacia Spring ή ένα Renault Zoé, για να πάρουμε δύο μικρά BEV της αγοράς. 

Γνωρίζουμε ήδη από τις αρχές του 2022, όταν το τεχνικό φύλλο του Hummer που είχε διαρρεύσει, τα πρώτα στοιχεία κατανάλωσης. 

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το νέο μεγάλο 100% ηλεκτρικό pick-up ανέλαβε που αναβιώνει την εξαφανισμένη μάρκα Hummer, όταν αυτή είχε γίνει πλέον πολιτικώς «απαράδεκτη» με το τεράστιο, ενεργοβόρο θερμικό μοτέρ.

Hummer EV

Από 39,5 kWh/100 km μέχρι 46,5 kWh/100 km η κατά EPA τυποποιημένη κατανάλωση του Hummer EV

Τότε, αναφέρθηκε μέση κατανάλωση 44,6 kWh/100 km για το Hummer EV που είναι εξοπλισμένο με τις μεγαλύτερες μπαταρίες –ωφέλιμες 212,7 kWh σύμφωνα με το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού Car & Driver. Με άλλα λόγια, υπερδιπλάσια από αυτή ενός τυπικού ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου.

Hummer EV

Μέχρι τώρα, αρκούμαστε σε αυτά τα δυσεύρετα νούμερα για να έχουμε μια ιδέα αυτής της τεράστιας κατανάλωσης. Αλλά πλέον, τα στοιχεία κατανάλωσης της αμερικανικής EPA (Environmental Protection Agency - Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) έχουν επιτέλους βγει και είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ. 

Ο οργανισμός που αξιολογεί την κατανάλωση νέων αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με διαφορετικό ευρωπαϊκό πρότυπο από το WLTP (λιγότερο αισιόδοξο) έδωσε τις μετρήσεις του: 53 MPGe σε μικτή χρήση για το Hummer EV στην έκδοση με τα κανονικά λάστιχα που είναι 39,5 kWh/100 km. Και 48 MPGe για το ίδιο μοντέλο στον αυτοκινητόδρομο που είναι 43,6 kWh/100 km. 

Hummer EV

Τα δεδομένα λοιπόν φαίνονται κάτι λιγότερο άσχημα από αυτά που αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2022. Αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι αφορούν το μοντέλο που είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες 20 στοιχείων και όχι αυτό με τη μεγαλύτερη μπαταρία που ζυγίζει περισσότερο από τέσσερις τόνους. Οι μπαταρίες με 20 στοιχεία υπολογίζονται ότι έχουν χωρητικότητα περίπου 170 kWh.

Με ελαστικά εκτός δρόμου βέβαια, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η EPA δίνει επίσης στοιχεία για την κατανάλωση του Hummer EV που είναι εξοπλισμένο με λάστιχα παντός εδάφους: 50 MPGe σε μικτή χρήση (41,9 kWh/km) και 45 MPGe στον αυτοκινητόδρομο (46,5 kWh/100 km). 

Hummer EV

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι το Hummer EV είναι το δεύτερο χειρότερο νέο ηλεκτρικό όχημα στην αγορά των ΗΠΑ σύμφωνα με τα δεδομένα κατανάλωσης EPA: Το Lordstone Endurance, ένα ηλεκτρικό pick-up, μετρήθηκε από την EPA στα 48 MPGe σε μικτή χρήση ή 43,6 kWh /100 km.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube