Dacia Spring: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους, με €21.888

Dacia Spring: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους, με €21.888

Το μικρότερο μοντέλο της Dacia έχει για αποστολή να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους και το καταφέρνει απόλυτα.

Το success story της Dacia συνεχίζεται και στην ηλεκτροκίνητη εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, με το μικρότερο μοντέλο της που ονομάζεται Spring. Είναι ένα μικρό crossover ιδανικό για την πόλη, με μήκος 3,73 m, άνετους χώρους για τέσσερις ενήλικους και 290 lt χώρο αποσκευών.

Με βασική τιμή τις €21.888 ύστερα από την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το Dacia Spring είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Όμως τα προσόντα του είναι πολύ περισσότερα από τη χαμηλή τιμή. Γι’ αυτό και από το 2021 που παρουσιάστηκε έχει σημειώσει ήδη 110.000 παραγγελίες, ενώ το 2022 ήταν το 3ο σε λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη.

Dacia Spring Extreme

Χάρη στον ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 65 ίππους και λειτουργεί μέχρι τις 14.700 rpm, το Spring επιταχύνει δυναμικά στο αστικό πεδίο αλλά και έξω από αυτό, πετυχαίνοντας 0-50 km/h σε μόλις 3,9” και 80-120 km/h σε 13,5”. Ωστόσο το βασικότερο είναι πως καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, η οποία κατά μέσο όρο έχει μετρηθεί στις 14,5 kWh/100 km και εντός του καθαρά αστικού πεδίου μειώνεται στις 10,4 kWh/100 km.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει μέση αυτονομία που σύμφωνα με το πρότυπο WLTP αγγίζει τα 220 km, ενώ στην πόλη φτάνει ακόμα και τα 310 km. Ιδανικά νούμερα δηλαδή για την αστική χρήση που προορίζεται το Spring, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που η Dacia έχει συλλέξει από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες, εκφράζεται από καθημερινές διαδρομές μήκους 31 km που καλύπτονται με μέση ταχύτητα 26 km/h.

Dacia Spring Extreme

Όσο για τη φόρτιση, αρκεί λιγότερο από μια ώρα σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC ισχύος 30 kW, αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι το 75% των ιδιοκτητών φορτίζει το Spring στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες. Όσο για την μπαταρία την ίδια, έχει καθαρή χωρητικότητα 27,4 kWh που καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 120.000 km, ενώ ισχύει ακόμα κάλυψη πέντε ετών ή 100.000 km για τα μηχανικά μέρη, καθώς και τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Στη χώρα μας το Dacia Spring είναι διαθέσιμο ως Extreme Electric 65 και Extreme Plus Electric 65, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία πως από το Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμη και η επαγγελματική έκδοση Cargo, που ως ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα αποτελεί ένα πολύτιμο όσο και οικονομικό εργαλείο για τους επαγγελματίες εμπόρους και διανομείς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο αστικών περιοχών.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube