Ηλεκτρική η νέα Maserati Quattroporte

Ηλεκτρική η νέα Maserati Quattroporte

H νέα γενιά της Maserati Quattroporte θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και θα λανσαριστεί στις αγορές το 2024.

Maserati Quattroporte

Η έβδομη γενιά της Maserati Quattroporte θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2024. Και με την Maserati να σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή της Ghibli το 2024, η ηλεκτρική Quattroporte θα αποτελέσει μελλοντικά τη μοναδική μπερλίνα στη γκάμα της μάρκας.

Το νέο σεντάν θα ακούει στο όνομα Quattroporte Folgore και θα ριχτεί στην αγορά για να αντιμετωπίσει μοντέλα του γερμανικού ανταγωνισμού όπως η Mercedes-Benz EQS και η BMW i7.

Maserati Quattroporte

Η νέα Maserati Quattroporte θα βασίζεται στην πλατφόρμα της νέας GranTurismo. Όπως και το ιταλικό κουπέ, θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 92,5 kWh, με τις τιμές ισχύος να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

Τέλος, το νέο ηλεκτρικό σεντάν θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Maserati πλάι στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των MC20, Grecale και της νέας γενιάς της Levante που θα λανσαριστεί το 2025 και θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube