Ίδιο στιλ μεγαλύτερες διαστάσεις για το νέο FIAT 500X

Ίδιο στιλ μεγαλύτερες διαστάσεις για το νέο FIAT 500X

Το νέο FIAT 500X αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024 με μεγαλύτερες διαστάσεις και περισσότερους χώρους, τοποθετώντας το έτσι στην κατηγορία των C-SUV.

FIAT 500X

Το FIAT 500X μπήκε στην παραγωγή το 2014 και έπειτα από διάφορες μικροεπεμβάσεις στο εσωτερικό, το εξωτερικό και κάποιες προσθήκες στην γκάμα των κινητήρων του, εξακολουθεί να βρίσκεται στην γκάμα της FIAT.

H τελευταία, έχει προγραμματίσει να λανσάρει μέχρι το 2027 ένα νέο σούπερμινι και τρία νέα crossover. Ένα από τα τελευταία αυτά θα είναι πιθανότατα το νέο 600, που θα πάρει τη θέση του 500X στην γκάμα της ιταλικής φίρμας και θα κληθεί να πρωταγωνιστήσει στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των B-SUV.

Πριν όμως γίνει αυτό, η ιταλική μάρκα θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του 500X, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα μεγαλώσει αισθητά σε διαστάσεις, προσφέροντας περισσότερους χώρους και βάζοντας πλώρη για την μεγαλύτερη κατηγορία των κόμπακτ SUV. 

FIAT 500X

Το νέο FIAT 500X θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Alfa Romeo Τonale και Jeep Compass και θα διατίθεται με τα εξηλεκτρισμένα σύνολα που συναντάμε στα δύο SUV του ομίλου Stellantis. Αργότερα, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Όπως προαναφέραμε, η νέα γενιά του FIAT 500X είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο κοινό το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και να φτάσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube