Jeep: Νέα έκδοση e-Hybrid για τα Renegade και Compass

Jeep: Νέα έκδοση e-Hybrid για τα Renegade και Compass

Tα Jeep Renegade και Compass είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά πλέον με το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid.

Η Jeep προσθέτει μια νέα υβριδική έκδοση στα Renegade και Compass. Το νέο υβριδικό σύστημα έρχεται να πλαισιώσει το plug-in σύστημα 4xe, το οποίο ήδη απολαμβάνει εμπορική επιτυχία, με περισσότερες από το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη.

Τo e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων απόδοσης 130 PS και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 PS και 55 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Ο κινητήρας λειτουργεί στον κύκλο Miller, με σχέση συμπίεσης 12,5:1 και διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και άμεσου ψεκασμού. Παράλληλα, η εφαρμογή μιας μίζας-γεννήτριας προσφέρει άμεση και ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

Jeep Compass e-Hybrid

Οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν κάτω από διαφορετικές συνθήκες οδήγησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Συγκεκριμένα το σύστημα διαθέτει τις λειτουργίες: e-Launch όπου το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, e-Creeping όπου ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ομαλή εκκίνηση και e-Queueing. Στο τελευταίο, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά. Το e-Parking, τέλος, επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να υπόσχεται ο κατασκευαστής μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% συγκριτικά με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης. 

Παράλληλα με τη παρουσίαση του νέου υβριδικού συστήματος e-Hybrid η Jeep λανσάρει και την ειδική έκδοση “Upland”, η οποία περιλαμβάνει φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και οικολογικά υλικά. 

Ειδικότερα, στην καμπίνα είναι εκτενής η χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως η επένδυση SEAQUAL των καθισμάτων, η οποία κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από θάλασσες. Επιπροσθέτως, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων.

Jeep Renegade e-Hybrid

Η οθόνη αφής του συστήματος infotainment Uconnect (έως και 10,1’’) μπορεί να προβάλει τη λειτουργία του e-Hybrid, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για κινητά. 

Στον εξοπλισμό ασφάλειας των δύο μοντέλων περιλαμβάνεται το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποίο διαθέτει ενεργό σύστημα cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, κτλ. Στην περίπτωση του Compass, το ADAS δίνει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, Χαρακτηριστικό που προστίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland. Οι τιμές των νέων εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν στην ελληνική αγορά από τα €25.800 για το Renegade και τα €31.100 για το Compass.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube