IAA 2017: Νέο Land Rover Discovery SVX [video]

IAA 2017: Νέο Land Rover Discovery SVX [video]

Η κορυφαία έκδοση του Land Rover Discovery ονομάζεται SVX, έχει έναν V8 525 ίππων και ακόμα περισσότερες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Στην Έκθεση Φρανκφούρτης ΙΑΑ 2017, η Land Rover παρουσίασε την κορωνίδα της γκάμας του Discovery. Μια έκδοση που έχει δεχθεί τις επεμβάσεις του τμήματος Special Vehicle Operations.

Και ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σπορ εκδόσεις από το SVO, αυτό είναι το πρώτο δημιούργημα αυτού του τμήματος της Jaguar Land Rover που δίνει έμφαση στις ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η διαφορά γίνεται αντιληπτή ακόμα και από το όνομα, αφού σε αντίθεση με το Range Rover Sport SVR, για παράδειγμα, αυτό εδώ ονομάζεται Discovery SVX, όμως ακόμα πιο εμφανής είναι από το παρουσιαστικό του. Με αλουμινένιες ποδιές στους προφυλακτήρες, «εργάτη» στον πίσω μέρος, μεταλλικούς κρίκους ρυμούλκησης και λάστιχα Goodyear Wrangler all-terrain διαστάσεων 275/55 R20.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Land Rover Discovery Sd4

Το SVX είναι το πρώτο Discovery με σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών Hydraulic Active Roll Control, έτσι ώστε να συνδυάζει την καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο με τη μεγάλη ελευθερία άρθρωσης εκτός δρόμου. Η αερανάρτηση είναι στάνταρ, όπως και τα διαφορικά στο κέντρο και πίσω με δυνατότητα κλειδώματος, ενώ το σύστημα Terrain Response 2 είναι ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση.



Κάτω από το καπό του Land Rover Discovery SVX βρίσκεται ο γνωστός, μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος 5λιτρος V8 της φίρμας, που για την περίσταση αποδίδει 525 PS και 63,7 kgm. Συνδυάζεται φυσικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, στο οποίο υπάρχει και λειτουργία υποπολλαπλασιασμού. Στη θέση του αναδυόμενου περιστροφικού διακόπτη του κιβωτίου όμως, υπάρχει ένας συμβατικός μοχλός, ή… Pistol Shifter όπως προτιμά να τον αποκαλεί η Land Rover, για καλύτερο έλεγχο εκτός δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Range Rover Velar D240

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη και το οποίο βλέπουμε στις φωτογραφίες αποτελεί προπομπό του SVX παραγωγής. Χωρίς καμία περαιτέρω πληροφόρηση από τη Jaguar Land Rover, εικάζουμε ότι εκείνο δεν θα διαθέτει τον εργάτη στο πίσω μέρος, και ίσως οι τροχοί του να είναι πιο βαθιά χωμένοι στα φτερά, όπως συμβαίνει συνήθως στα μοντέλα παραγωγής. Ήδη πάντως η εταιρία καταγράφει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών, για να έχει μια εικόνα του πόσα θα χρειαστεί να κατασκευάσει, χειροποίητα, στη νέα γραμμή παραγωγής του SVO Technical Centre, το 2018.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube