Η Volkswagen επιβεβαιώνει ένα προσεχές «Shooting Brake»

Η Volkswagen επιβεβαιώνει ένα προσεχές «Shooting Brake»

Φημολογούμενο εδώ και καιρό, ένα «Shooting Brake» βασισμένο στο Arteon βρίσκεται πλέον και επισήμως στο πρόγραμμα σύμφωνα με δήλωση της VW, που αγωνιά για το βιομηχανικό μέλλον ορισμένων εργοστασίων στη Γερμανία.

Η φήμη για την άφιξη ενός Shooting Brake στη Volkswagen εντείνεται. Εδώ και καιρό ψιθυριζόταν ότι ο επικεφαλής του γκρουπ Herbert Diess είχε ήδη εγκρίνει μια τέτοια καροσερί με βάση ένα άγνωστο μοντέλο του καταλόγου της VW. Αλλά αυτή τη φορά, η επιβεβαίωση προέρχεται από επίσημη δήλωση του Wolfsburg που μιλά ειδικά για το μέλλον σε μερικά γερμανικά εργοστάσια, εν μέσω της αναμόρφωσης του βιομηχανικού οπλοστασίου της εταιρείας για τη μετάβαση στην οικολογική κινητικότητα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι μερικά από τα γερμανικά εργοστάσια της Volkswagen θα μετασκευαστούν για να κατασκευάζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πρόγραμμα, αλλά για την περίπτωση μας ενδιαφέρει ένα άλλο απόσπασμα της δήλωσης: «Παράλληλα με το νέο εργοστάσιο που προορίζεται για ηλεκτρικά μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα MEB... θα κατασκευάζουμε το Arteon, το Passat και ένα Shooting Brake στα ιστορικά εργοστάσιά μας για μερικά χρόνια».

Volkswagen Arteon SB

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen μίλησε ρητά και με επίσημο τρόπο για το Shooting Brake και είναι λογικό το νέο μοντέλο να αφορά το Arteon. Φανταζόμαστε ότι η Volkswagen θα επωφεληθεί από την ανανέωση του Arteon που πλησιάζει για να λανσάρει αυτό το τύπο του αμαξώματος που παραμένει σπάνιος για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Να θυμίσουμε ότι εκτός από την Kia και τη Mercedes-Benz, λίγοι κατασκευαστές προσπάθησαν ή τόλμησαν να μπλέξουν με αυτήν την κατηγορία τα τελευταία χρόνια.

Το Arteon Shooting Brake αναμένεται να συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Emden, πριν αυτή η βιομηχανική μονάδα μετασκευαστεί για να φιλοξενήσει γραμμές παραγωγής για ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube