Η πρώτη ματιά στο νέο Renault Mégane E-Tech Electric

Η πρώτη ματιά στο νέο Renault Mégane E-Tech Electric

Η Renault ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Mégane!

Η Renault ανακοίνωσε το επερχόμενο Mégane E-Tech Electric, το αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του περσινού πρωτοτύπου Mégane eVision.

Το ηλεκτρικό Mégane βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV που εξελίχθηκε από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi και χρησιμοποιείται ήδη στο Nissan Ariya. Για την περίσταση έχει ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 217 PS και μια μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh που επιτρέπει αυτονομία 450 km (WLTP). Στο μέλλον, είναι πιθανό το μοντέλο να διατεθεί και σε άλλες εκδόσεις ισχύος/χωρητικότητας μπαταρίας όπως το συγγενικό SUV της Nissan.

Όπως βλέπουμε από τις επίσημες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, το Mégane E-Tech Electric ακολουθεί τις γραμμές του πρωτοτύπου με σιλουέτα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα μικρομεσαία χάτσμπακ και τα crossover/SUV. Οι αλλαγές για τη γραμμή παραγωγής εντοπίζονται σε λεπτομέρειες όπως τα εμπρός και τα πίσω φώτα με πιο συμβατικά γραφικά LED, η γρίλια, οι ελαφρώς διαφορετικοί προφυλακτήρες και οι τροχοί.

Renault

Όπως έχουμε δει από προηγούμενα teaser, στο εσωτερικό θα έχουμε μεγάλη οθόνη του infotainment που θα καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα, νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα στο "αιωρούμενο" κεντρικό τούνελ, ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και ambient φωτισμό.

Ένας στόλος από 30 μοντέλα προπαραγωγής που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Douai έχουν ήδη βγει στους δρόμους για τις τελικές δοκιμές εξέλιξης, με καμουφλάζ που επιμελήθηκε το σχεδιαστικό τμήμα της Renault.

To Renault Mégane E-Tech Electric θα κυκλοφορήσει το 2022 εμπλουτίζοντας τη γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών της γαλλικής φίρμας δίπλα στα Twingo E-Tech Electric (A-Segment) και Zoe (B-Segment).

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube