Renault: Έρχεται το ηλεκτρικό Mégane

Renault: Έρχεται το ηλεκτρικό Mégane

Τα πρώτα teaser για το αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο της Renault που θα φέρει το όνομα Mégane.

Η Renault ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Mégane eVision που είδαμε σε μορφή πρωτοτύπου τον Οκτώβριο του 2020. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο της γαλλικής φίρμας θα έχει εμφάνιση που θα παντρεύει τα χάτσμπακ με τα crossover, και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault Mégane eVision: Το ηλεκτρικό χάτσμπακ του μέλλοντος [video]

Ένα από τα teaser της Renault αποκαλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της ουράς του νέου Mégane η οποία ακολουθεί πιστά τις γραμμές του πρωτοτύπου με ελάχιστες διαφορές για την παραγωγή. Αυτές εντοπίζονται στα γραφικά LED στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων, το νέο έμβλημα της Renault, το συμβατικό τρίτο φως και τον πιο καμπυλωτό προφυλακτήρα. Αντίστοιχα, περιμένουμε το μοντέλο παραγωγής να έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα φώτα εμπρός και τροχούς μικρότερης διαμέτρου.

Στα υπόλοιπα teaser βλέπουμε τμήματα από το εσωτερικό, όπως η μεγάλη οθόνη του infotainment που καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα και ενσωματώνει πλήκτρα συντομεύσεων στη βάση της, έναν ολοκαίνουργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων, θήκη για την κάρτα/κλειδί της Renault, πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα στο "αιωρούμενο" κεντρικό τούνελ, ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό καθώς και ambient εσωτερικό φωτισμό σε ταμπλό και πόρτες.

Το ηλεκτρικό Mégane βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV που εξελίχθηκε από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi και χρησιμοποιείται ήδη στο Nissan Ariya. Το πρωτότυπο Renault Mégane eVision είχε διαστάσεις 4.210 x 1.800 x 1.505 mm ενώ χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με απόδοση 217 PS / 300 Nm και μπαταρία 60 kWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube