Η πρώτη δοκιμή τελικής ταχύτητας της Chevrolet C8 Corvette [video]

Η πρώτη δοκιμή τελικής ταχύτητας της Chevrolet C8 Corvette [video]

Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, αλλά το κεντρομήχανο σπορτσκαρ δείχνει τα δόντια του.

Στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα οι παραδόσεις Chevrolet C8 Corvette Stingray στους ιδιοκτήτες τους και κάποιοι από αυτούς ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό το νέο τους απόκτημα. Ένας από αυτούς είναι και ο YouTuber TheStradman, ο οποίος αποφάσισε να δοκιμάσει την τελική ταχύτητα της δικής του Corvette σε ένα πυθμένα αποξηραμένης λίμνης στην πολιτεία της Utah.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται Chevrolet Corvette ZR1 με απόδοση 900 PS

Η επίπεδη επιφάνεια του εδάφους επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξετυλίξει τη δύναμή του, όμως το χωμάτινο τερέν (έστω και στεγνό) δεν προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης για τα ελαστικά. Επιπλέον, ο TheStradman και η κοπέλα που πρωταγωνιστεί στο βίντεο δεν φαίνεται να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας καθώς δεν φορούν κράνος, ούτε φαίνεται να προσέχουν ιδιαίτερα με το τιμόνι. Πάντως ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, η Corvette πιάνει τα 278 km/h (173 mph) προτού ο οδηγός υποχρεωθεί να φρενάρει.

Να θυμίσουμε πως η Chevrolet Corvette Stingray φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 6,2 λίτρων με 502 PS και 637 Nm ροπής. Η εταιρεία ανακοινώνει τελική ταχύτητα 296 km/h με το προαιρετικό πακέτο Z51 (λόγω των αεροδυναμικών βοηθημάτων), και 312 km/h χωρίς αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube