Έρχεται Chevrolet Corvette ZR1 με απόδοση 900 PS

Έρχεται Chevrolet Corvette ZR1 με απόδοση 900 PS

Υβριδικό σύστημα κίνησης για την κορυφαία έκδοση της κεντρομήχανης Corvette.

Μπορεί η νέα Chevrolet Corvette Stingray να παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, όμως οι φήμες για τις ισχυρότερες εκδοχές του κεντρομήχανου μοντέλου έχουν ήδη φουντώσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Motortrend, η απόδοση της ισχυρότερης Corvette ZR1 θα φτάνει μέχρι τους 900 PS!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα twin-turbo V8 κινητήρα με χωρητικότητα ανάμεσα στα 4,2 και τα 5,5 λίτρα ο οποίος θα βασίζεται στο μοτέρ της αγωνιστικής C8.R. Το μοτέρ θα εξοπλίσει την Corvette Z06 ενώ στην κορυφαία Corvette ZR1 θα συνεργάζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης που θα ανεβάζει τη συνδυαστική απόδοση στους 900 PS. Το υβριδικό σύστημα που πιθανότατα θα ενσωματωθεί ανάμεσα στον κινητήρα και το κιβώτιο, θα έχει στόχο τη μέγιστη απόδοση και θα περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία.

Corvette

Να θυμίσουμε πως η "βασική" Chevrolet Corvette Stingray φορά ένα νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 LT2 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 502 PS και 637 Nm ροπής.

Εκτός από τις μηχανικές επεμβάσεις, η Corvette ZR1 θα αποκτήσει και ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που θα επικοινωνεί καλύτερα τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Περισσότερα θα έχουμε μέσα στα επόμενα χρόνια όταν οι εκδόσεις επιδόσεων της Corvette Stingray αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδόν ξεπούλησε για το 2020 η Chevrolet Corvette Stingray

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube