Η παραγωγή της Jaguar XJ θα σταματήσει τον Ιούλιο

Η παραγωγή της Jaguar XJ θα σταματήσει τον Ιούλιο

Μετά από 9 χρόνια στην αγορά, η XJ παροπλίζεται για να δώσει χώρο στον ηλεκτρικό της διάδοχο.

Η σημερινή γενιά της Jaguar XJ (X351) οδεύει προς το τέλος της καριέρας της μετά από 9 χρόνια στην αγορά, με την παραγωγή της στο Castle Bromwich να σταματά στις 5 Ιουλίου του 2019, μετά από πάνω από 120.000 πωλήσεις. Αυτή η ημερομηνία θα σημάνει το τέλος μιας εποχής για τη ναυαρχίδα της Jaguar η οποία αναμένεται να αντικατασταθεί από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μέσα στο 2020.

Η X351 είναι η παλαιότερη λιμουζίνα της αγοράς αφού πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009, δέχθηκε ένα μικρό φρεσκάρισμα το 2013 και ανανεώθηκε το 2015. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως το αλουμινένιο της πλαίσιο βασίζεται στην X350 του 2002, τότε αντιλαμβανόμαστε πως ο ριζικός ανασχεδιασμός της κορυφαίας Jaguar ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαίος.

Jaguar XJ

Λόγω της γενικότερης πτώσης των πωλήσεων της κατηγορίας των μεγάλων πολυτελών σεντάν αλλά και της ηλικίας της, η XJ είναι σήμερα η τελευταία Jaguar στην κατάταξη των πωλήσεων. Να θυμίσουμε πως η XJ γιόρτασε πέρυσι την επέτειο 50 ετών από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς. Για την ιστορία, η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου ήταν η  XJR575 με τον V8 Supercharged κινητήρα 5,0 λίτρων απόδοσης 575 PS.

Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020, και παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εκπρόσωπος της Jaguar έχει δηλώσει στο Autocar πως θα υπάρχει συνέχεια του ονόματος XJ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube