Επίσημο: Δεύτερη ανανέωση για την Jaguar XJ

Επίσημο: Δεύτερη ανανέωση για την Jaguar XJ

H Jaguar ευρισκόμενη στον προθάλαμο της παρουσίασης των νέων XE και XF, έσπευσε να δώσει μια δεύτερη νιότη για δεύτερη φορά στην XJ.

Η Jaguar XJ βαδίζει στα έξι χρόνια και σε συνέχεια μια ελαφριάς ανανέωσης στο τέλος του 2013, επανέρχεται τώρα με άλλη μία. Έτσι ελπίζει να κρατηθεί ζωντανή στη λίστα των δυνητικών αγοραστών της κατηγορίας με τα μεγάλα πολυτελή σπορ σεντάν.

Η ανανέωση αφορά τα εμπρός φανάρια και τα πιο μοντέρνα εσωτερικά γραφικά τους, τον προφυλακτήρα και τη μάσκα που ομοίως φρεσκαρίστηκαν ελαφρά, με την προσθήκη χρωμέ πλαισίου. Επίσης, τοποθετήθηκαν καινούργια φώτα ημέρας, ενώ οι μπούκες της εξάτμισης έγιναν οβάλ και καλύφθηκαν από μια καινούργια χρωμέ επικάλυψη.

Νεωτερισμοί υπάρχουν και κάτω από το καπό, με ένα καινούργιο κινητήρα ντίζελ V6 με 306 άλογα και 71,4 kgm (31 PS και 10,2 kgm παραπάνω από τον προηγούμενο), ενώ οι εκπομπές CO2 έπεσαν από τα 159 στα 149 g/km. Στους βενζινοκινητήρες, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός 4κύλινδρου με 2.000 cc, 240 PS και 34,7 kgm ή ενός 3λιτρου V6 τούρμπο με 340 άλογα, 45,9 kgm και τετρακίνηση. Για μεγάλο μοτέρ, υπάρχει το 5λιτρο V8 με τους 550 PS και τα 69,3 kgm, επίσης πάνω σε τετρακίνητη XJ που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, όπως και τα υπόλοιπα μοτέρ.

Η καινούργια Jaguar XJ εξοπλίζεται με ASPC, το αρκτικόλεξο για το All Surface Progress Control, ένα ηλεκτρονικό σύστημα που διαχειρίζεται την ελκτική πρόσφυση για βέλτιστα αποτελέσματα μέσω των φρένων και της ροπής του μοτέρ. Ανάμεσα στα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα-βοηθήματα του οδηγού περιλαμβάνεται και αυτό της αναγνώρισης των πινακίδων του KOK, το ενεργό cruise control και το Park Assist, ενώ νέο είναι και το ηχοσύστημα Meridian των 1.300 watts.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube