Αναβαθμισμένη Jaguar XJ 2014

Αναβαθμισμένη Jaguar XJ 2014

Η Jaguar ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων και ανανεώσεων για την XJ 2014 που αφορούν κατά κύριο λόγο τον εξοπλισμό.

Αρχίζοντας από το εξωτερικό όπου και οι αλλαγές είναι ήσσονος σημασίας, η εταιρεία δεν αναφέρει σημαντικές τροποποιήσεις παρεκτός από την τοποθέτηση συστήματος προοδευτικού σφραγίσματος στις πόρτες και νέες 18άρες ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο με την ονομασία Manra.

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην καμπίνα, καθώς η XJ με το μακρύ μεταξόνιο εφοδιάστηκε με αεροπορικής έμπνευσης πίσω θέσεις που ανακλίνονται και έχουν τρία προγράμματα μασάζ (!) -Wave/Rolling, Lumbar και Shoulder-, ενώ διαθέτουν και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων. Πίσω άλλαξε επίσης το υποβραχιόνιο και τα αναδιπλούμενα «τραπεζάκια business».

Άλλο ένα νεωτερικό στοιχείο είναι το αναβαθμισμένο πακέτο Rear Seat Entertainment στο οποίο προστέθηκαν δύο 10,2ιντσες οθόνες που μπορούν να αναπαράγουν DVD, προγράμματα ψηφιακής TV ή να συνδεθούν με εξωτερικό media player. Η αναβαθμισμένη Jaguar XJ 2014 μπορεί ακόμη να εξοπλιστεί με το ηχοσύστημα Meridian Reference Audio System των 1.300w με 26 ηχεία.

Αλλαγές στα μοτέρ δεν υπάρχουν, αλλά το δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο εφοδιάστηκε με stop/start για βελτίωση της οικονομίας του. Η από καιρό ανακοινωθείσα XJR, που πρωτοείδαμε στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, εντάχθηκε στην γκάμα των XJ με 5λιτρο V8 που αποδίδει 550 PS και 69,3 kgm ροπής. Τα νούμερα αυτά επιτρέπουν στη νέα XJR να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6”, ενώ η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 km/h

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube