Η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 βγήκε βόλτα με το... παρελθόν της! [video]

Η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 βγήκε βόλτα με το... παρελθόν της! [video]

Δείτε τη νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 να βολτάρει στο δρόμο συνοδευόμενη από τους προγόνους της.

Lamborghini Countach LPI 800-4

H Lamborghini λάνσαρε τον Αύγουστο που μας πέρασε την ολοκαίνουργια Countach LPI 800-4. Μια αναβίωση της θρυλικής Countach LP500, με αφορμή τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού μοντέλου.

Το μοντέλο πέρα από τις εντυπωσιακές του καμπύλες, έγινε αντικείμενο συζήτησης όταν ο σχεδιαστής της θρυλικής Lamborghini Countach του 1974, Marcello Gandini, δήλωσε πως η πρόσφατη αναβίωση του μοντέλου δεν αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και το όραμα του.

Lamborghini Countach LPI 800-4

Τώρα, ο κατασκευαστής από τη Sant'Agata, δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει το νέο μοντέλο να βολτάρει στο δρόμο συνοδευόμενο από την πρώτη και την τελευταία Countach που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, προσφέροντας μας ένα άκρως ρομαντικό θέαμα.

H παραγωγή της σύγχρονης Lamborghini Countach LPI 800-4 περιορίστηκε στα μόλις 112 αντίτυπα, τα οποία φυσικά και έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο «dt». Προφανώς, τα 2,64 εκατ. δολάρια που απαιτούνταν για την απόκτηση της συλλεκτικής αυτής έκδοσης δεν ήταν σοβαρό εμπόδιο για τους απανταχού έχοντες αυτού του πλανήτη.

Lamborghini Countach LPI 800-4

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η νέα Countach LPI 800-4, βασίζεται ουσιαστικά στη Sián FKP 37, που σημαίνει ότι εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt και ένα 48βολτο ηλεκτρικό μοτέρ, με την απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στα 814 PS. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022 όταν και το εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας στην Sant’Agata ολοκληρώσει την παραγωγή της Aventador.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube