Η νέα γενιά της Alfa Romeo Giulia θα είναι μόνο ηλεκτρική

Η νέα γενιά της Alfa Romeo Giulia θα είναι μόνο ηλεκτρική

Το 2027 είναι η κρίσιμη χρονική στιγμή που η Alfa Romeo, σύμφωνα με το πλάνο της Stellantis, θα έχει μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Alfa Romeo Giulia

Η Alfa Romeo έχει στα βραχυπρόθεσμα σχέδιά της την ενίσχυση της γκάμας των SUV της, με την κυκλοφορία της Tonale, την ανανέωση της Stelvio και το λανσάρισμα ενός ακόμη SUV/Crossover που θα ακούει μάλλον στο όνομα Brennero και θα κυκλοφορήσει το 2024.

Στα πιο μακροπρόθεσμα σχέδιά της, γύρω στο 2026 ή στο 2027 θα λανσάρει ένα ακόμη μεγάλο SUV, που θα τοποθετηθεί πάνω από τη Stelvio και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Τι θα γίνει όμως με την Giulia;
Οι λάτρεις των σεντάν, λέει η Alfa Romeo, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθώς η Giulia θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, από το εργοστάσιο Pomigliano, θα υπάρξει μια επόμενη γενιά του μοντέλου, μόνο που θα κινείται μόνομε ρεύμα!

«Δεν εγκαταλείπουμε τη Giulia. Θα υπάρξει μια μελλοντική Giulia, αλλά θα είναι ένα μοντέλο αμιγώς ηλεκτρικό», δήλωσε ο Imparato.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Alfa Romeo βάζει στο στόχαστρο τις BMW X5, X6 και 7 Series

Βέβαια, η ανανεωμένη Giulia που θα βγει κάποια στιγμή στην αγορά το 2023 θα έχει συμβατικούς κινητήρες, καθώς η Alfa Romeo έχει θέσει χρονικό ορίζοντα το 2027 για την πλήρη μετασχηματισμό της σε ηλεκτρική μάρκα.

Σε ό,τι αφορά στην φημολογούμενη επιστροφή της Giulietta, ο επικεφαλής της Alfa Romeo ξακαθάρισε πως ουσιαστικά η Tonale είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της στη γκάμα. Και αυτό γιατί -όπως είπε- η Giulietta ήταν ένα μοντέλο που απευθύνονταν κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά και με την Alfa Romeo να θέλει να επεκταθεί παγκοσμίως, η Tonale είναι αυτή που εξυπηρετεί περισσότερο τα σχέδια της μάρκας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ειδική έκδοση «ESTREMA» για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio 

Στο περιθώριο της συζήτησης, ο Imparato παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σχέδια για μεμονωμένα και λίγα σπορ αυτοκίνητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτά θα αργήσουν να έρθουν. Η Stellantis ελπίζει ότι η Tonale θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από μια έκρηξη πωλήσεων σε μια προσπάθεια η Alfa Romeo να πουλήσει ξανά περισσότερα από 100.000 οχήματα ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube