Η Alfa Romeo βάζει στο στόχαστρο τις BMW X5, X6 και 7 Series

Η Alfa Romeo βάζει στο στόχαστρο τις BMW X5, X6 και 7 Series

Μέχρι το 2027 η Alfa Romeo θα έχει προσθέσει στην γκάμα της μοντέλα από μεγαλύτερες κατηγορίες τα οποία θα κληθούν να ανταγωνιστούν τις ΒΜW X5, X6 και 7 Series.

Αlfa Romeo

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Alfa Romeo παρουσίασε την Tonale όμως φαίνεται ότι η μιλανέζικη μάρκα έχει μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον της. Έτσι, σε συνέντευξη του στο ολλανδικό Autoweek, o CEO της Αlfa Rome, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι στο άμεσο μέλλον ο Ιταλός κατασκευαστής θα λανσάρει μοντέλα μεγαλύτερα σε μέγεθος από την Giulia και την Stelvio, τα οποία θα βάλουν στον στόχαστρο τις BMW X5, X6 και 7 Series

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της Alfa Romeo, πριν από μερικούς μήνες ανέφερε ότι το 2024 θα παρουσιαστεί ένα crossover μικρότερο σε μέγεθος από την Tonale. To τελευταίο θα είναι ένα από τα έξι συνολικά νέα μοντέλα της μάρκας που θα λανσαριστούν μέχρι το 2026.

Αlfa Romeo

Η στροφή της Alfa Romeo προς την αγορά μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς όπως τόνισε και ο Imparato αυτές οι κατηγορίες προσφέρουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος μοντέλα από τις Giulia και Stelvio αναμένεται να έχουν παρουσιαστεί μέχρι το 2027. Τέλος, δεδομένης της δέσμευσης της Stellantis ότι μέχρι το 2030 το 100% των πωλήσεων της στην Ευρώπη θα αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι νέες αυτές Alfa Romeo θα χρησιμοποιούν ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube