Η νέα BMW M3 και σε έκδοση Touring;

Η νέα BMW M3 και σε έκδοση Touring;

Η BMW φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή της M3 Touring.

Καθώς περιμένουμε την παρουσίαση των νέων M3 Sedan και M4 Coupé, μια ανώνυμη πηγή της σελίδας BMW Blog αποκάλυψε πως η βαυαρική φίρμα ετοιμάζει μια M3 Touring η οποία θα κυκλοφορήσει το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τη νέα BMW M3 στο Nürburgring [video]

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το project έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η επερχόμενη BMW M3 Touring θα ανταγωνιστεί το Audi RS 4 Avant και τον διάδοχο της Mercedes-AMG C 63 S Estate στην κατηγορία των premium D-Segment station wagon επιδόσεων.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, κάτω από το καπό των M3 Sedan και M4 Coupé θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων με απόδοση από 480 PS έως και 510 PS. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει για την M3 Touring αλλά και για τις επερχόμενες M4 Gran Coupe και M4 Cabriolet. Η δύναμη θα μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων M Steptronic και με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Επιπλέον, θα έχουμε ενεργή ανάρτηση με νέα ρύθμιση, ισχυρότερα φρένα και ελαστικά επιδόσεων.

Αισθητικά, η M3 Touring αναμένεται να φορά το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο της M3 Sedan με σπορ προφυλακτήρες, μαρσπιέ, τροχούς μεγάλης διαμέτρου, διαχύτη, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας.

Πάντως για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την πρεμιέρα της M3 Touring, υπάρχει η εργοστασιακή BMW M340d xDrive με 340 PS, και οι εικονιζόμενες Alpina B3 Touring με 462 PS (βενζίνη) και Alpina D3 S Touring με 355 PS (πετρέλαιο) που αποτελούν τις ισχυρότερες μέχρι στιγμής εκδόσεις της σημερινής τριάρας.

[Πηγή: BMW Blog μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube