Νέα Alpina B3 Touring [video]

Νέα Alpina B3 Touring [video]

Το αντίδοτο στα SUV επιδόσεων με 462 PS και avant-garde εμφάνιση.

Μπορεί η BMW να παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει εκδόσεις M για τα Touring μοντέλα της δίνοντας προτεραιότητα στα SUV επιδόσεων, όμως υπάρχει μια μερίδα του κοινού που προτιμά τα γρήγορα στέισον. Για τους πιο ρομαντικούς λοιπόν, η Alpina παρουσίασε στην Έκθεση Φρανκφούρτης την B3 Touring - τη βελτιωμένη έκδοση της κορυφαίας M340i xDrive Touring με αυξημένη απόδοση και avant-garde χαρακτήρα.

Alpina

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, η εταιρεία προσφέρει δύο σχέδια τροχών - τις πεντάκτινες Alpina Dynamic 19" και τις προαιρετικές σφυρήλατες Alpina Classic 20" με 20 ακτίνες που προσδίδουν αρχοντική παρουσία στο μοντέλο.

Το σκούρο πράσινο χρώμα συνδυάζεται όμορφα με τις μαύρες glossy λεπτομέρειες σε γρίλια, εισαγωγές αέρα, διαχύτη και πλαίσιο παραθύρων. Επιπλέον, η χαρακτηριστική προέκταση στον εμπρός προφυλακτήρα φέρει την επιγραφή Alpina ενώ νέα είναι και τα μαρσπιέ.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνουν το διαχύτη και προσφέρουν πιο έντονη ηχητική εμπειρία στη λειτουργία sport.

Alpina

Ο εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων δέχθηκε αναβαθμισμένο Bi-Turbo και σύστημα ψύξης, τα οποία ανέβασαν την ισχύ στους 462 PS (+88 PS). Όσο για τη ροπή, αυτή ανέβηκε στα 700 Nm τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα από τις 3.000 rpm.

Επεμβάσεις έχει δεχθεί και το σπορ αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF για ταχύτερες αλλαγές, το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια του συστήματος xDrive και ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Χάρη σε όλα αυτά, η τελική ταχύτητα της βελτιωμένης B3 Touring αγγίζει πλέον τα 300 km/h, κάνοντάς την ένα από τα πιο γρήγορα station wagon στην κατηγορία. Σύμφωνα με την Alpina, η κατανάλωση είναι 11,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 252 g/km.

Η ανάρτηση με ελατήρια της Eibach και οι μεγαλύτερες αντιστρεπτικές βελτιώνουν το κράτημα ενώ ενισχυμένα είναι και τα φρένα με δίσκους 395 mm εμπρός και 345 mm πίσω.
Alpina

Μικρές επεμβάσεις έχουμε και στην καμπίνα όπου ξεχωρίζει το έμβλημα της Alpina στο τιμόνι, και η αντίστοιχη επιγραφή στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Τα βιβλία παραγγελιών της Alpina B3 Touring θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα μέσα του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα BMW 3 Series Touring G20 [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube