Το νέο MINI Countryman PHEV θα αποδίδει έως και 326 PS

Το νέο MINI Countryman PHEV θα αποδίδει έως και 326 PS

Tο νέο ΜINI Countryman PHEV θα λανσαριστεί στην αγορά το 2023 και θα είναι το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει παρουσιάσει η μάρκα μέχρι σήμερα.

Η νέα γενιά του MINI Countryman αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο στην αγορά το 2023 και θα βασίζεται, όπως και η BMW 2 Series Active Tourer, στην FAAR πλατφόρμα τoυ γερμανικού γκρουπ.

Θα κατασκευάζεται μαζί με την τελευταία και την BMW X1 στο εργοστάσιο της Λειψίας, στη Γερμανία και κάτω από το καπό του θα βρίσκονται συμβατικά και plug-in hynrid σύνολα που θα αναλαμβάνουν την κίνησή του.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται μια plug-in υβριδική έκδοση με έναν 1,5 lt τούρμπο κινητήρα βενζίνης τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω, προσφέροντάς του χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος θα ανέρχεται στα 326 PS, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με το πιο ισχυρό μοντέλο της μάρκας.

To ηλεκτρικό μοτέρ θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 14,2 kWh, η οποία θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 90 km.

MINI Countryman

Επιπλέον, θα διατίθεται και μια λιγότερο ισχυρή plug-in hybrid έκδοση με 245 PS. Παράλληλα, οι αγοραστές του Countryman θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα και σε έναν τρικύλινδρο 1,5lt με 170 PS, έναν δίλιτρο ντίζελ και έναν δίλιτρο τούρμπο βενζίνης με 218 PS. Όλοι τους θα συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 V. Αργότερα, η νέα γενιά του crossover της MINI θα κυκλοφορήσει και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Τέλος, φήμες θέλουν το νέο Countryman να είναι κατά 200 mm μεγαλύτερο σε μήκος συγκριτικά με τον προκάτοχο του, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και αυξημένο χώρο αποσκευών, συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube