Η μια και μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Η μια και μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Παρουσιάστηκε η εντυπωσιακή one-off Alfa Romeo Giulia SWB Zagato που αποτίνει φόρο τιμής στον ένα αιώνα συνεργασίας της μάρκας και του Ιταλού coachbulider.

H μιλανέζικη φίρμα και η Zagato αποκάλυψαν την one-off Alfa Romeo Giulia SWB Zagato που δημιουργήθηκε με σκοπό να γιορτάσει τα εκατό χρόνια από τη πρώτη συνεργασία του κατασκευαστή με τον Ιταλό coachbulider.

To μοντέλο κατασκευάστηκε για χάρη ενός τυχερού συλλέκτη από τη Γερμανία και βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς της με το έργο να έχει ανατεθεί στον twin-turbo V6 κινητήρα της GTAm, που συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο.

Το πρότζεκτ της Alfa Romeo Giulia SWB Zagato ξεκίνησε το 2021, ακριβώς 100 χρόνια αφού το πρότζεκτ του Tipo G1 πήρε το πράσινο φως το 1921.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Για την κατασκευή της, η Zagato πήρε μια χειροκίνητη Giulia Quadrifoglio, κόντυνε το μεταξόνιο της, έκανε μετατροπές στους προβόλους της πλατφόρμας Giorgio και τοποθέτησε κάτω από το καπό τον 2.9 lt twin-turbo V6 της Giulia GTAm απόδοσης 540 PS.

Το αμάξωμα της δε θυμίζει σε τίποτα εκείνο της Giulia. Το εμπρός μέρος της κουπέ Giulia SWB Zagato διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα της Alfa Romeo με μεγάλες εισαγωγές αέρα, splitter από ανθρακόνημα και προβολείς που θυμίζουν έντονα εκείνους της Tonale.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Στο πλάι, το ιταλικό κουπέ πατάει στις 5άκτινες ζάντες δανεισμένες από τη GTAm με κίτρινες δαγκάνες, οι χειρολαβές από τις πόρτες είναι κρυμμένες, ενώ το σήμα της Zagato και το τετράφυλλο τριφύλλι δεσπόζουν λίγο πιο μπροστά από τις πόρτες.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η σιλουέτα από τα φώτα της που είναι εμπνευσμένη από εκείνη της Giulia TZ του 1962 και ο μεγάλος διαχύτης από ανθρακόνημα που φιλοξενεί στο κέντρο του μια διπλή απόληξη εξάτμισης.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό διατηρεί τη βασική διάταξη της Giulia Quadrifoglio και η καμπίνα διακοσμείται από μαύρο δέρμα με πράσινες ραφές και λεπτομέρειες σε πράσινη απόχρωση και ανθρακόνημα.

H Zagato δεν αποκάλυψε το κόστος του μοντέλου αλλά δεδομένης της μοναδικότητας της, η τιμή απόκτησής της θα ήταν αναμφίβολα τσουχτερή...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube