Η Ford Performance ανακοινώνει καινούργια Shelby GT500

Η Ford Performance ανακοινώνει καινούργια Shelby GT500

Έξι χρόνια ύστερα από τη σημερινή γενιά, η νέα GT500 είναι έτοιμη να πάρει στη σκυτάλη. Η Ford ανακοίνωσε στο LA Auto Show ότι θα την παρουσιάσει στις 14 Ιανουαρίου στο NAIAS 2019, στο Detroit.

Από το 1967, η Shelby δεν σταμάτησε να υποστηρίζει την GT500 με έναν αρκετά εντυπωσιακό αριθμό ανανεώσεων και φρεσκαρισμάτων. Αλλά από το 2014, στο αυτοκίνητο δεν μπήκε νέο αίμα, καθώς η Shelby (ο βελτιωτής) παρέμεινε στη σημερινή γενιά της Mustang και η Ford διαθέτει μόνο την GT350 (και την έκδοση «R») στον κατάλογό της.

Η επόμενη γενιά όμως είναι ακόμα κοντά: Η Ford Performance επιβεβαιώνει πράγματι την παρουσίαση της νέας GT500 για τις 14 Ιανουαρίου στο North American International Auto Show του Detroit. Επί του παρόντος, σε αντίθεση με την GT350 που πωλείται απευθείας από τη Ford, είναι απαραίτητο να περάσεις από τον βελτιωτή Shelby (στο Las Vegas) για να πάρεις μια GT500, παρέχοντας μια βασική Mustang. Ο μετασχηματισμός μπορεί να ανεβάσει το μοτέρ V8 σε διάφορα στάδια ισχύος, από 480 έως και πάνω από 700 άλογα με τη χρήση κομπρέσορα -στη Super Snake έφτασε τους 760 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

Οπότε, η μητρική Ford Performance μας αποκαλύπτει μέσω μιας εικόνας τον κινητήρα της επόμενης GT500, με συμπιεστή. Το Μπλε Οβάλ υπόσχεται δε «το ισχυρότερο Ford που έχει σχεδιαστεί ποτέ με ομολογκασιόν δρόμου», εξ ου και ότι προϊδεαζόμαστε για αρκετά πάνω από 700 άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube