Η επόμενη Porsche Cayman θα είναι ηλεκτρική

Η επόμενη Porsche Cayman θα είναι ηλεκτρική

Η νέα γενιά της 718 Cayman θα πατά σε μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να αποτελέσει κομμάτι συνεργασίας με άλλους κατασκευαστές.

Πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της Porsche, Oliver Blume, είχε δηλώσει στο Autocar πως η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο οι επόμενες 718 Boxster και 718 Cayman να είναι υβριδικές ή ηλεκτρικές. Όπως αναφέρει σήμερα το Autoexpress, φαίνεται πως επικρατεί το σενάριο μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης 718 Cayman η οποία θα συμπληρώσει τη γκάμα δίπλα στη νέα Taycan.

Porsche 718 Cayman

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη γνωρίζει πως για να διατηρήσει την εικόνα της χρειάζεται ένα ηλεκτρικό δίπορτο σπορτσκαρ που θα συμβάλλει στη μετάβαση της εποχής του εξηλεκτρισμού.

Ο Lutz Mesche, αναπληρωτής πρόεδρος της Porsche δήλωσε: «Στην κατηγορία των σπορτσκαρ πρέπει να σκεφτούμε για ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Μια ηλεκτρική 911 θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί. Παρόλα αυτά, για την 718 θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για το μέλλον καθώς θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα την οποία μπορούμε να συζητήσουμε και να μοιραστούμε με άλλους κατασκευαστές. Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορτσκαρ δεν είναι θα είναι σημαντικό μόνο για την αγορά της Κίνας αλλά και για τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθώς τα σπορτσκαρ αποτελούν την καρδιά της φίρμας και δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα SUV. Πρέπει να κάνουμε κάτι στην κατεύθυνση των σπορτσκαρ και πιστεύω πως η 718 είναι η σωστή επιλογή»

Porsche Taycan

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν πρωτότυπα με διάφορες μπαταρίες και αμαξώματα για τη νέα 718 Cayman, όμως η τελική απόφαση για το αν θα γίνει ηλεκτρική θα παρθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Στόχος της Porsche είναι μέχρι το 2025, το 50% των πωλήσεων της να αφορά ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Εκτός από την Taycan και την επόμενη 718 Cayman, η γκάμα των ηλεκτρικών Porsche θα εμπλουτιστεί και από τη νέα Macan.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube