Από το 2020 η Porsche Macan θα είναι μόνον ηλεκτρική

Από το 2020 η Porsche Macan θα είναι μόνον ηλεκτρική

Μέχρι το 2025 η Porsche θέλει το 50% των πωλήσεών της να αντιπροσωπεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

H Porsche Macan της επόμενης γενιάς, αυτή που θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας στις αρχές του 2020 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. 

Αυτό αποκάλυψε επίσημα η ίδια η Porsche. H εταιρεία που έχει καταφέρει να καταστήσει διαχρονικά το όνομά της συνώνυμο της των εκρηκτικών επιδόσεων και της σπορ οδήγησης, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της, καμπή στην οποία βρίσκεται και όλη τη αυτοκινητοβιομηχανία.

Στόχος να μην χαθεί το DNA της μάρκας, αλλά παράλληλα να καταφέρει να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους νόμους περί εκπομπών σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα και η Ευρώπη.

Η ηλεκτρική Macan θα ακολουθήσει την επίσης ηλεκτρική Taycan που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και που θα είναι το μοντέλο που θα είναι το πρώτο σε ένα αληθινό κύμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Porsche.

«Αναμένουμε το 2025, περίπου το 50% των προϊόντων μας να είναι ηλεκτροκίνητα, είτε με ένα πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα είτε με ένα plug-in υβριδικό», έχει δηλώσει εδώ και ένα χρόνο ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche Detlev von Platen.

Ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα επιτρέψει στην Porsche να καλύψει τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων, χωρίς να θυσιάζεται η ουσία της μάρκας, οι σπορ επιδόσεις.
 
Η επόμενη γενιά της Macan θα υιοθετεί την τεχνολογία των 800 Volt και θα βασίζεται στο δάπεδο PPE (Premium Platform Electric) που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube