Porsche: Ετοιμάζει υβριδικές και ηλεκτρικές Boxster και Cayman

Porsche: Ετοιμάζει υβριδικές και ηλεκτρικές Boxster και Cayman

Ο Oliver Blume επιβεβαίωσε τα σχέδια εξηλεκτρισμού των σπορ διθέσιων μοντέλων.

H Porsche ετοιμάζει πλήρως ηλεκτροκίνητες αλλά και υβριδικές εκδόσεις των 718 Boxster και 718 Cayman σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Oliver Blume.

«Έχουμε ήδη κατασκευάσει ηλεκτρικά πρωτότυπα της 718 και ένα υβριδικό πρωτότυπο βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης. Αν δούμε τη νέα γενιά αυτών των μοντέλων είναι πιθανό, όμως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα είναι επαναφορτιζόμενο υβριδικό ή απλά υβριδικό.», δήλωσε στο Autocar ο Oliver Blume.

Porsche 718

Η νέα γενιά των μοντέλων αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2022, με την Porsche να εξετάζει το ενδεχόμενο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα διθέσια sportscar να διατεθούν στην αγορά παράλληλα με υβριδικές εκδόσεις των σημερινών γενιών τους, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την στρατηγική που έχει ανακοινώσει για τη νέα Macan.

«Για τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια θα έχουμε και τα δύο. Σε αυτό το σημείο θα αποφασίσουμε αν θα αναβαθμίσουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σύμφωνα με τα πρότυπα Euro 7, ή αν θα συνεχίσουμε πλήρως ηλεκτρικά. Ο ρυθμός με τον οποίο οι χώρες αλλάζουν προτιμήσεις είναι διαφορετικός - για παράδειγμα η Κίνα θέλει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τώρα ενώ η Ρωσία δεν είναι και τόσο βιαστική.» δήλωσε ο Oliver Blume.

Η ηλεκτρικές 718 Boxster και 718 Cayman θα βασίζονται σε μια κοντύτερη έκδοση της πλατφόρμας PPE που χρησιμοποιούν οι Taycan και Taycan Sports Turismo. Όσο για τις mild-hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις, αυτές θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία εξηλεκτρισμού που εξελίσσεται ήδη για την ανανεωμένη 911.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα 48V θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα που θα ενσωματωθεί σε μια εξελιγμένη έκδοση του αυτόματου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Porsche 718

Μέχρι το 2025, οι μπαταρίες θα προσφέρουν αύξηση της αυτονομίας κατά 25%, χάρη σε μεγαλύτερη πυκνότητα και βελτιωμένη σχέση βάρους-απόδοσης. Ο όμιλος Volkswagen έχει ήδη επενδύσει £76 εκατομμύρια λίρες στην εταιρεία QuantumScape, επιτρέποντας και στην Porsche να έχει πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις των μπαταριών τεχνολογίας solid-state.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube