Η επιστροφή του Land Rover Defender

Η επιστροφή του Land Rover Defender

Μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο βασικό δίθυρο μοντέλο του επερχόμενου Defender της Land Rover, το οποίο έχει προγραμματιστεί για λανσάρισμα το 2020.

Ο σκληροτράχηλος off-roader εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα να βολτάρει στο Warwickshire, στην Αγγλία, κοντά στο τεχνικό κέντρο της Jaguar Land Rover στο Gaydon.

Σχεδιασμένο από την στιλιστική ομάδα της Land Rover, υπό τον Gerry McGovern, το νέο Defender φαίνεται να διατηρεί τη βασική σιλουέτα και μερικά από τα χαρακτηριστικά του στιλ των κλασικών μοντέλων 1948-2016.

Η Land Rover σχεδιάζει μια οικογένεια Defender, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει ένα ανοιχτό μοντέλο που θα ανταγωνίζεται το Jeep Wrangler, ένα 5πορτο μοντέλο με κοντό και μακρύ μεταξόνιο και πιθανώς μια έκδοση pick-up. Επιπλέον, θα υπάρχουν και «γυμνές» εκδόσεις που θα παίζουν το ρόλο του «επαγγελματικού». Το επιστέγασμα θα είναι πολυτελείς εκδόσεις με ακριβά υλικά και high-tech εξοπλισμό. 

Ο αντικαταστάτης του εμβληματικού Land Rover Defender αναμενόταν αρχικά μέσα στο 2018, με στόχο να εορτασθεί παράλληλα με τα 70ά γενέθλιά της εταιρείας. Οι φήμες των διαδρόμων όμως λένε ότι ο Βρετανός κατασκευαστής επίτηδες καθυστέρησε τον προγραμματισμό, προκειμένου να λανσάρει κατά προτεραιότητα το καινούργιο Evoque

Να θυμίσουμε ότι η ονομασία «Defender» έκανε πρεμιέρα το 1991, αρκετά χρόνια αργότερα από το λανσάρισμα των Land Rover 90 και 110 (1983). Η νεότερη και πιο μοντέρνα εκδοχή του Defender πήρε σύνταξη το 2016, ύστερα από καριέρα 68 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover: Αποκατάσταση του ορίτζιναλ Series I R01 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover Series I R01 80” 1948-1951 [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube