To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

Αυτό είναι το τελευταίο Land Rover Defender που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Solihull, στις 29 Ιανουαρίου 2016.

Στην γκάλερι που επισυνάπτεται μπορείτε να δείτε 32 αποκλειστικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις κυριότερες λεπτομέρειες του τελευταίου Defender που ήταν το 2.016.933ό που κατασκευάστηκε σε αυτά τα 68 χρόνια που διήρκεσε η παραγωγή του.

Το αυτοκίνητο θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της Jaguar Land Rover και θα αποτελεί εσαεί το σημάδι τερματισμού της παραγωγής του.

Η Land Rover παρήγγειλε αυτό το τελικό Defender να κατασκευαστεί όσο το δυνατόν σε παρόμοιες προδιαγραφές με το πρώτο μοντέλο. Εκτός από τις επτά δεκαετίες που χωρίζουν τα δύο αυτοκίνητα, η ομοιότητά τους είναι μεγάλη και δείχνει πόσα λίγα πράγματα άλλαξαν από την έμπνευση της Land Rover το 1948.

Το τελικό Defender είναι ένα 90, που είναι το λιγότερο κατασκευασμένο αυτοκίνητο της Σειράς, με μεταξόνιο 93”  και βαμμένο σε Grasmere Green, όπως και το χρώμα του πρώτου αυτοκινήτου. Επίσης, όπως και πάλι το πρώτο αυτοκίνητο, πρόκειται για ένα δεξιοτίμονο μοντέλο με soft-top.

Στο πλαίσιο της πιστότητας των αυθεντικών προδιαγραφών, διαθέτει δύο τμήματα, όπως όλα τα open-top Series Land Rover από το 1948: Γάντζους στερέωσης της κουκούλας και εγκάρσια δοκό στο πάτωμα, στο πίσω μέρος για στήριξη του γρύλου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2,2λιτρος 4κύλινδρος ντίζελ, καταγωγής Ford Transit, που αποτελεί στάνταρ μοτέρ για το Defender από το 2012.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου H166 HUE και τα ψεύτικα διακριτικά HUE 166 αποτελούν ένα φόρο τιμής στο ορίτζιναλ Land Rover που είχε το παρατσούκλι Huey.

Στην καμπίνα υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα σε κρεμ χρώμα και το φινίρισμα του ταμπλό είναι στην ίδια απόχρωση με του αμαξώματος.

Το τελευταίο Defender, όπως είπαμε θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της JLR αι θα αποτελεί κομμάτι του Land Rover Heritage Collection.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι στο αυτοκίνητο αφορά τους υπαλλήλους της , Land Rover που αναφέρονται σε αυτό ως το τελευταίο από τα «υφιστάμενα Defender». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα δούμε τον αντικαταστάτη του, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον προγραμματισμό δεν πρόκειται να εμφανιστεί στις αγορές πριν από το 2018.

[Πηγή Land Rover μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube