Η Dodge ετοιμάζει SUV βασισμένο στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio

Η Dodge ετοιμάζει SUV βασισμένο στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio

Το πενταθέσιο SUV της Dodge θα διατεθεί και σε έκδοση επιδόσεων με το έμβλημα της SRT.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής ιστοσελίδας Moparinsiders, η Dodge εξελίσσει ένα νέο πενταθέσιο SUV το οποίο θα μοιράζεται την πλατφόρμα Giorgio με τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

Το νέο Dodge που θα παρουσιαστεί το 2022, αναμένεται να αντικαταστήσει το γηράσκων Journey (γνωστό στην Ευρώπη ως Fiat Freemont) το οποίο φέτος θα αποσυρθεί από την αγορά, 12 χρόνια μετά από την πρεμιέρα του.

Alfa Romeo Stelvio

Σε αντίθεση με το προσθιοκίνητο/τετρακίνητο Journey, το νέο SUV θα διατίθεται ως πισωκίνητο με προαιρετική τετρακίνηση. Δεδομένης της στρατηγικής της αμερικανικής φίρμας, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει και μια έκδοση επιδόσεων του SUV με το έμβλημα της SRT και τον κινητήρα HEMI (κάτι αντίστοιχο της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio). Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Dodge θα παρουσιάσει ένα SUV με έμφαση στη δυναμική οδική συμπεριφορά, καθώς μέχρι στιγμής οι γρήγορες εκδόσεις είχαν προτεραιότητα την επιτάχυνση στην ευθεία.

Η προσθήκη του νέου SUV θα επεκτείνει τη γκάμα της Dodge η οποία σήμερα περιλαμβάνει τα Charger, Challenger και Durango. Περισσότερα θα γνωρίζουμε πιο κοντά στην πρεμιέρα του το 2022. Εκτός από το επερχόμενο SUV της Dodge, η πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo θα αποτελέσει τη βάση και για το νέο Jeep Grand Cherokee που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Πηγή: Moparinsiders

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube