Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Σπάει τα χρονόμετρα σε τρεις πίστες [video]

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Σπάει τα χρονόμετρα σε τρεις πίστες [video]

Ρεκόρ του ταχύτερου SUV παραγωγής σε Silverstone, Donington Park και Brands Hatch.

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio απέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου SUV παραγωγής σε τρεις από τις διασημότερες πίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο - το Silverstone National Circuit, το Dinington Park και το Brands Hatch Indy Circuit - δημοσιεύοντας τα αντίστοιχα video από τους γύρους.

Σύμφωνα με την Alfa Romeo UK, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξη των ρεκόρ ήταν σε εργοστασιακή κατάσταση. Πίσω από το τιμόνι της Stelvio Quadrifoglio ήταν ο οδηγός αγώνων David Brise ο οποίος έκανε χρόνο 2'31"6 στο Silverstone, 1'21"1 στο Donington Park και 55"9 στο Brands Hatch.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Ο οδηγός David Brise δήλωσε μετά τα ρεκόρ: «Οτιδήποτε έχει να κάνει με ρεκόρ σε πίστα είναι συναρπαστικό, όμως η Stelvio Quadrifoglio έκανε την όλη εμπειρία πιο απολαυστική για εμένα. Οι επιδόσεις αυτού του οικογενειακού SUV είναι απίστευτες ενώ το κράτημα του αποπνέει σιγουριά και βρίσκεται στο στοιχείο του μέσα στην πίστα. Μου προσέφερε όλα όσα χρειαζόμουν για να πετύχω τους καλύτερους δυνατούς χρόνους και να κατακτήσω τα τρία ρεκόρ.»

Να θυμίσουμε πως το ιταλικό SUV φορά τον κινητήρα twin-turbo V6 2,9 λίτρων που αποδίδει 510 PS και 600 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100km/h απαιτεί 3,8" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283 km/h.

Το 2017, η Stelvio Quadrifoglio είχε σπάσει το αντίστοιχο ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring με χρόνο 7’ 51” 7, όμως ένα χρόνο αργότερα η Mercedes-AMG GLC 63 S της πήρε τον τίτλο με χρόνο 7' 49" 369.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube