Επετειακό Dodge Challenger 50th Anniversary Edition

Επετειακό Dodge Challenger 50th Anniversary Edition

Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Challenger με ρετρό πινελιές.

Η Dodge παρουσίασε στο Los Angeles μια επετειακή έκδοση του Challenger με αφορμή τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του muscle car.

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής ξεχωρίζει εμφανισιακά από τη νέα απόχρωση Gold Rush (μαζί με τις Frostbite, Hellraisin, Sinamon Stick, TorRed, F8 Green και Go Mango), την εισαγωγή αέρα "Shaker Hood" βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος (μόνο στα μοντέλα με Hemi V8), τις ζάντες Gold School 20" και τα ειδικά εμβλήματα σε φώτα, γρίλια και πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από Nappa leather και Alcantara με ραφές Sepia,λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, νέες οθόνες στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και πολλαπλά εμβλήματα με τον αριθμό "50".

Dodge

Το Dodge Challenger 50th Anniversary Edition συνδυάζεται με τις εκδόσεις GT RWD (V6), R/T (V8), R/T Scat Pack και R/T Scat Pack Widebody, ενώ όλα τα SRT Hellcat και SRT Hellcat Redeye του 2020 θα φέρουν τα αντίστοιχα εμβλήματα.

Η παραγωγή του επετειακού μοντέλου θα είναι περιορισμένη σε 70 μονάδες για κάθε μια από τις 7 αποχρώσεις σε κάθε μια από τις 4 εκδόσεις (συνολικά 1960 μονάδες), προς τιμήν του έτους 1970 οπότε και παρουσιάστηκε το Challenger πρώτης γενιάς. Τα πρώτα μοντέλα θα παραδοθούν την άνοιξη του 2020, με τιμή επιβαρυμένη κατά $4.995 σε σχέση με την αρχική. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Dodge Challenger: Ξεπέρασε σε πωλήσεις και την Ford Mustang

Το Dodge Challenger πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008 και ανανεώθηκε το 2015, όμως το 2018 διένυσε την καλύτερη χρονιά του από πλευράς πωλήσεων. Το αειθαλές muscle car συνεχίζει ακάθεκτο και μέσα στο 2019, καθώς στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε όχι μόνο την Chevrolet Camaro αλλά και τη μέχρι πρότινος κυρίαρχη Ford Mustang.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube