Οι ανανεωμένες Mercedes-Benz GLA και GLB

Οι ανανεωμένες Mercedes-Benz GLA και GLB

Η Mercedes-Benz ανανέωσε τις GLA και GLB κάνοντας διακριτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα την γκάμα των κινητήρων τους.

Μετά την ανανέωση των A-Class και B-Class, έφτασε η στιγμή για την ένεση ζωής και στις Mercedes-Benz GLA και GLB.

Εξωτερικά, οι προφυλακτήρες και οι εισαγωγές αέρα έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ η γρίλια έχει αποκτήσει νέο μοτίβο. Τα φώτα είναι πλέον LED και διαθέτουν αποκτήσει νέα γραφικά.

Mercedes-Benz

Επιπλέον, στην παλέτα προστέθηκε η απόχρωση Spectral Blue και στην γκάμα υπάρχουν τέσσερις ζάντες νέας σχεδίασης.

Περνώντας στην καμπίνα, στο βασικό εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 7" και στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη του infotainment μεγέθους 10,25". Οι αγοραστές ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προαιρετικά έναν μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25".

Μercedes-Benz

Το infotainment λειτουργεί φυσικά με το τελευταίο λογισμικό MBUX της Mercedes-Benz και διαθέτει όλα τα τεχνολογικά καλούδια όπως ασύρματη σύνδεση Android Auto και Αpple CarPlay, βελτιωμένη λειτουργία φωνητικής εντολής και βιντεοπαιχνίδια.

Παράλληλα, στην καμπίνα προστέθηκε μια επιπλέον θύρα USB-C, ένα νέο δερμάτινο τιμόνι, ενώ από την κεντρική κονσόλα απουσιάζει πλέον ο περιστροφικός διακόπτης για το infotainment.

Μercedes-Benz

Κάτω από το καπό, οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης, συμπεριλαμβανομένων και των GLA 35 και GLB 35 AMG, συνεργάζονται πλέον με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. 

Η plug-in υβριδική GLA 250 e, χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλέον σε ρεύμα AC με ταχύτητες έως 11 kW, ενώ με ρεύμα DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 22 kW. Η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αυξήθηκε κατά 7 PS, φτάνοντας τους 109 PS. Η εταιρία υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία περίπου 65 km με τη συνδυαστική ισχύ να παραμένει στους 218 PS και τα 450 Nm ροπής.

Μercedes-Benz

Όσο για τους κινητήρες βενζίνης οι GLA και GLB είναι διαθέσιμες με έναν 1.33 lt τούρμπο στις εκδόσεις «180» και «200» με 136 και 136 PS αντίστοιχα. Οι αποκλειστικά τετρακίνητες «220» και «250» εξοπλίζονται με έναν δίλιτρο τούρμπο με 190 και 224 ίππους αντίστοιχα.

Εκείνοι που προτιμούν τους ντίζελ, υπάρχει ένα δίλιτρο μοτέρ σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Στη βάση βρίσκονται οι προσθιοκίνητες «180 d» και «200 d» με 116 και 150 PS αντίστοιχα και ακολουθούν οι τετρακίνητες «200 d» και «250 d» με την τελευταία να αποδίδει 190 PS.

Μercedes-Benz

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι GLA 35 KAI GLB 35 AMG με ένα δίλιτρο τούρμπο ισχύος 306 PS και 400 Νm ροπής. 

Σε όλες τις περιπτώσεις τα δύο SUV της Mercedes-Benz συνδυάζονται με 7τάχυτο ή 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube