Η BMW Z4 θα αποκτήσει και πάλι χειροκίνητο κιβώτιο

Η BMW Z4 θα αποκτήσει και πάλι χειροκίνητο κιβώτιο

Μετά την Toyota Supra, φήμες θέλουν και την BMW Z4 να αποκτά 6άρι χειροκίνητο σασμάν στην 3λιτρη έκδοσή της.

BMW Z4

Ο διαδικτυακός ντόρος που δημιούργησε ο ερχομός της χειροκίνητης Toyota Supra φαίνεται ότι έβαλε σε πειρασμό και την BMW, καθώς έντονες είναι οι φήμες που την θέλουν να τοποθετεί και αυτή το χειροκίνητο 6άρι σασμάν στην 3λιτρή Z4 M40i.

Σύμφωνα με το BMW Blog, η M40i με το χειροκίνητο κιβώτιο θα λανσαριστεί μαζί με την φρεσκαρισμένη Z4 που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πιθανότατα ο συνδυασμός κινητήρα-μετάδοσης θα είναι ίδιος με εκείνον που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ιαπωνικό αδελφάκι της Z4.

Εξάλλου, για χάρη της χειροκίνητης Supra, η Τoyota συνεργάστηκε με την ZF και την BMW για τη διάταξη και τη σχεδίαση του λεβιέ και των πεντάλ, για την τελική σχέση μετάδοσης, για την αίσθηση του λεβιέ και τη ρύθμιση της λειτουργίας iMT (intelligent Manual Transmission).

BMW Z4

Θυμίζουμε ότι δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τον ισπανικό Τύπο ισχυρίζονται ότι ο Βαυαρός κατασκευαστής θα κλείσει το κεφάλαιο Z4 μια για πάντα στα μέσα του 2025. Ο λόγος είναι ότι το μοντέλο δεν έχει καταφέρει να πετύχει τις πωλήσεις που επιθυμούσε η BMW, με αποτέλεσμα η διακοπή του να είναι μονόδρομος.  

Έτσι, είναι πολύ πιθανό η 3λιτρη χειροκίνητη Z4 να αποτελέσει κομμάτι μιας επετειακής έκδοσης που θα γιορτάζει την ιστορία του γερμανικού ρόουντσερ λίγο πριν αυτό περάσει στην ιστορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube