Η Aston Martin ετοιμάζει το αντίπαλο δέος της Ferrari 296 GTB

Η Aston Martin ετοιμάζει το αντίπαλο δέος της Ferrari 296 GTB

Ένα κεντρομήχανο plug-in υβριδικό V8 σούπερκαρ ετοιμάζει η Aston Martin. Αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2023 και έχει σκοπό να έρθει αντιμέτωπο με την Ferrari 296 GTB.

Aston Martin

Μετά από τις Valkyrie και Valhalla η Αston Martin σχεδιάσει να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον κόσμο των σούπερκαρ, με την προσθήκη ενός νέου κεντρομήχανου V8 μοντέλου στην γκάμα της προς τα τέλη το 2023. 

Πίσω από τους δύο επιβάτες θα βρίσκεται τοποθετημένος ο γνωστός twin-turbo V8 με την υπογραφή την AMG, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Κάτι που σημαίνει ότι το Gaydon έχει βάλει στο στόχαστρο μοντέλα όπως η Ferrari 296 GTB και η ΜcLaren Artura.

Aston Martin

Πιθανότατα, το νέο μοντέλο της Aston Martin θα κάνει χρήση του υβριδικού συστήματος της Valhalla με την ισχύ αυτή τη φορά να ανέρχεται γύρω στα 850 PS. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά τον τετράλιτρο V8 της Mercedes-AMG, ο οποίος αποδίδει 750 PS που μεταφέρονται στον πίσω άξονα μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ εφοδιάζεται και με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο V8 συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 204 PS. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 950 PS που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση στα 100km/h σε 2,5" και τελική ταχύτητα 350 km/h. 

Το σασί του νέου σούπερκαρ θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και το βάρος του θα κινείται κοντά στα 1.500 kg. Στον τομέα της αεροδυναμικής, θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από την ναυαρχίδα της Aston Martin, την Valkyrie.

Aston Martin

Τέλος, η προσθήκη του νέου υβριδικού σούπερκαρ στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της. Η Aston Martin έχει υποσχεθεί ότι το 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ από την ίδια χρονιά όλα τα μοντέλα της με θερμικά μοτέρ θα συνεργάζονται με υβριδικό σύστημα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube