Η Alfa Romeo (σχεδόν) επιβεβαιώνει την έλευση της Giulia GTA! [video]

Η Alfa Romeo (σχεδόν) επιβεβαιώνει την έλευση της Giulia GTA! [video]

Μια σειρά από teaser μας προετοιμάζουν για την πλήρη αποκάλυψη του νέου μοντέλου της ιταλικής φίρμας.

Η Alfa Romeo δίνει τροφή στις φήμες για μια ισχυρότερη έκδοση της Giulia με ένα βίντεο-teaser και μια σειρά από εικόνες που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Το μοντέλο που θα έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη, αναμένεται να παρουσιαστεί στο διαδίκτυο μετά από τη ματαίωση της έκθεσης λόγω Κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε πως η φημολογούμενη έκδοση GTA (Gran Tourismo Allegerita) της Giulia αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, πάνω από την Quadrifoglio. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόδοση 620 PS από το γνωστό twin-turbo κινητήρα V6 2,9 λίτρων, (+110 PS σε σύγκριση με την Quadrifoglio) και χαμηλότερο βάρος κατά 20 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται Alfa Romeo Giulia GTA με 620 PS;

Στο βίντεο βλέπουμε πλάνα της κλασσικής Alfa Romeo GTA Coupe (1965-1971) να εναλλάσσονται με μια σύγχρονη Giulia. Παράλληλα, από την οθόνη περνάει το μήνυμα: «Αυτή είναι η ουσία του θράσους - Κληρονομιά, Δύναμη, Ελαφρότητα, Αδρεναλίνη.»

 

 

Εκτός από το βίντεο, η ιταλική φίρμα έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει σχέδια σε κόκκινο φόντο που αποκαλύπτουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο που θα παρουσιάσει.

Το πρώτο σχέδιο μιας καμπύλης γραμμής με πριτσίνια, απεικονίζει ένα τμήμα από τα φτερά του αυτοκινήτου, το οποίο παραπέμπει άμεσα στα αλουμινένια μέρη του αμαξώματος της κλασικής GTA του Bertone από το '60 και τον τρόπο που έδεναν με το υπόλοιπο αμάξωμα. Όπως αναφέρει η Alfa Romeo: «Τα πριτσίνια στο προφίλ και τα φτερά, ενισχύουν το κέλυφος και αυξάνουν τη σταθερότητα του αυτοκινήτου.»

Το δεύτερο σχέδιο απεικονίζει ένα καπό το οποίο όπως αναφέρει το κείμενο «έχει ανυψωθεί ελαφρώς και χαρακτηρίζεται από μια καθαρό κόψιμο για να χωρέσει έναν πιο ισχυρό κινητήρα.»

 

Όπως καταλαβαίνουμε, είναι πολύ πιθανό η Giulia GTA να φορά ένα νέο αισθητικό πακέτο (φουσκωμένα φτερά, διαφορετικούς προφυλακτήρες, καπό, διαχύτη κτλ) το οποίο θα επικοινωνεί καλύτερα τον ειδικό χαρακτήρα της έκδοσης και θα συμβάλλει σε χαμηλότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική. Αναμένουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες ώρες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η μελλοντική Alfa Romeo Giulia GTA;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube