Έρχεται Alfa Romeo Giulia GTA με 620 PS;

Έρχεται Alfa Romeo Giulia GTA με 620 PS;

Η κορυφαία έκδοση της Giulia ίσως είναι το επετειακό μοντέλο που θα δούμε τον Ιούνιο.

Μόλις χθες γράψαμε τα πιθανά σενάρια για την πρεμιέρα μιας νέας Alfa Romeo στις 24 Ιουνίου, στα πλαίσια της 110ης επετείου από την ίδρυση της φίρμας, ανάμεσα στα οποία ήταν και μια ειδική έκδοση της Giulia. Σήμερα, η σελίδα Mopar Insiders ρίχνει λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας πως το μυστηριώδες αυτοκίνητο είναι η νέα Alfa Romeo Giulia GTA!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alfa Romeo: Πιθανή πρεμιέρα επετειακού μοντέλου τον Ιούνιο

Η έκδοση GTA (Gran Tourismo Allegerita) αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της Giulia, πάνω από τη σημερινή Quadrifoglio, ως η απόλυτη έκδοση επιδόσεων. Πηγές από το εσωτερικό της FCA κάνουν λόγο για απόδοση 620 PS από το γνωστό twin-turbo κινητήρα V6 2,9 λίτρων, (+110 PS σε σύγκριση με την Quadrifoglio) ο οποίος θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Επιπλέον, τιμώντας την παράδοση που προστάζει το όνομά της, η GTA θα είναι ελαφρύτερη κατά 20 kg.

Η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιδόσεων - να θυμίσουμε πως η σημερινή Giulia Quadrifoglio επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,9" και έχει τελική ταχύτητα 307 km/h.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Σχεδιαστικά, η Giulia GTA θα έχει πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σε αυτήν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που από το 2021 θα φορεθούν από όλη τη γκάμα της Giulia.

Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν, η Giulia GTA θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου στο Μιλάνο, και στη συνέχεια θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή για την αγορά της Ευρώπης

Πηγή: Mopar Insiders

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube